130 Gribskov-børn styrker motorikken

Leg og motorik i børnehøjde er i højsædet i bevægelsesugen "Hej skal vi lege?. 130 børn fra tre daginstitutioner i Gribskov er med.

Kravlop ad bogstavstigen, balancer på vokaler og leg jorden er giftig på konsonanter. Det er blot nogle af de lege, som 130 børn Gribskov skal prøve kræfter med, når de er med i bevægelsesugen "Hej skal vi lege?"
Kravlop ad bogstavstigen, balancer på vokaler og leg jorden er giftig på konsonanter. Det er blot nogle af de lege, som 130 børn Gribskov skal prøve kræfter med, når de er med i bevægelsesugen "Hej skal vi lege?"

Kravl op ad bogstavstigen, balancer på vokaler og leg jorden er giftig på konsonanter. Det er blot nogle af de lege, som 130 børn fra Gribskov skal prøve kræfter med, når de er med i bevægelsesugen "Hej skal vi lege?" i denne uge. De tre institutioner, alle i Græsted, er Skovkanten, LM´s Børnehus og Brumbassen..

Børneulykkesfonden, DGI og bObles har siden 2011 arrangeret bevægelsesugen "Hej skal vi lege?", der giver pædagoger og dagplejere i de danske daginstitutioner inspiration og redskaber til at inkorporere mere bevægelse i dagligdagen. Over 300.000 børn i alderen 0-6 år har deltaget i kampagnen siden begyndelsen, og på landsplan er hele 10.000 børn med i år.

Hvert år udvikles et nyt tema, og årets legetema er bygget op omkring specialdesignede bogstaver i skum fra designvirksomheden bObles. Temaet tager udgangspunkt i kreativ leg, hvor børnene samtidig stimulerer og udvikler deres balance og motorik. Kampagnen understøtter børn i deres kropslige udfoldelse og bevægelsesglæde med farver og bogstaver – de skal således både hoppe deres navn, gå på bogstav-line, danse bogstav-danse og meget mere.

Ifølge Sundhedsstyrelsen bør børn fra 1-4 år bevæge sig så meget som muligt, mens børn i 5-6 års-alderen skal bevæge sig mindst 60 minutter om dagen. Partnerne bag "Hej skal vi lege?" mener, at det skal være sjovt at bevæge sig. Bevægelsesugen har derfor til formål inspirere både børn og pædagoger til en hverdag med mere bevægelse og fysisk aktivitet gennem leg og læring.

"Kravlop ad bogstavstigen, balancer på vokaler og leg jorden er giftig på konsonanter. Det er blot nogle af de lege, som 130 børn Gribskov skal prøve kræfter med, når de er med i bevægelsesugen "Hej skal vi lege?" i uge 41.