12 pedalatleter mod Christiansborg

De skulle have været 100 – men blev kun 12. Og så fik Egedal-pædagogerne endda hjælp fra Rudersdal

Foto: Michael Harsvik

EGEDAL: – Husk nu at sige, at der også er pædagoger fra Rudersdal med!

Opfordringen kom fra to Rudersdal-pædagoger, der også ville være med til at cykle fra Ølstykke-hallen til Rådhuspladsen i København tirsdag eftermiddag, hvor der klokken 16 er en kæmpe demonstration foran Christiansborg.

Og de to Rudersdal-pædagoger var der god brug for, for herudover havde kun 10 pædagoger fra Egedal fundet cyklerne frem og var parate til at trampe i pedalerne i de godt to timer, det tager at nå Rådhuspladsen.

– Vi havde jo regnet med at blive cirka 100, så det er selvfølgelig lidt skuffende. Men vi er glade for dem, der kommer, sagde initiativtager Brian Dahlmann, der til daglig er leder af SFO Hampeland – når han altså ikke strejker.

– Humøret er stadig højt blandt de strejkende pædagoger, fortæller han.

– Vi regner med, at regeringen griber ind i konflikten, hvis FOA-medlemmerne stemmer nej til deres overenskomst torsdag. Hvis de stemmer ja, får vi nok lov at strejke lidt endnu, fortæller Brian Dahlmann.

Og så er I klar til at cykle. Bliver det i giro d"Italia-fart?

– Det er klart. Nej, vi tager det stille og roligt. Der er tid nok, siger Brian Dahlmann, inden de 12 mænd og kvinder sætter kursen østpå langs Frederikssundsvej.