12-årig vandt DM i gokart

Nicolai Sylvest fra Jægerspris blev danmarksmester i sin første sæson

Foto: Ove Dyrstrøm

MOTORSPORT Den 12-årige Nicolai Sylvest fra Jægerspris blev i weekenden samlet vinder af ungdomscuppen i kartingklassen Cadett Junior – ungdomskørernes svar på DM efter i alt 6 afdelinger. Finalen blev kørt forrige weekend i Grindsted og havde deltagelse af et 27 mands stort felt.

Inden weekendens løb delte Nicolai Sylvest førstepladsen med Daniel Lundgaard. Efter lørdagens femte afdeling var Nicolai Sylvest 4 points efter Daniel Lundgaard, så nerverne var uden på tøjet før søndagens finaler. Her kørte Nicolai Sylvest sig i tidtagningen til pole position, som gav selvtilliden til, at de manglende points måske kunne køres ind på sidstedagens finaler. I prefinalen blev Nicolai Sylvest nr.2 og Daniel Lundgaard nr.6, så før søndagens afgørende finale var stillingen atter lige. Nicolai Sylvest kom igennem det første sving i finalen som toer lige efter den lokale Grindsted-kører Alexander Lindberg, men foran Daniel Lundgaard. Den stilling holdt i mål, og dermed blev Nicolai Sylvest samlet vinder at Dansk Automobil Sports Unions danmarksmesterskab for ungdomskørere.

I denne weekend kørte Nicolai Sylvest sig frem til endnu en titel, da han på Roskilde Racing Center sikrede sig Sjællandsmesterskabet i samme klasse. Som ved DM, så var det også resultatet af den sidste afdeling, der blev afgørende for mesterskabet. Inden løbet var Nicolai Sylvest 6 point efter Casper Bonne Petersen. Han lagde ud med at sikre sig pole position i tidtagningen, og da han vandt de to indledende heats, så blev finalen afgørende. Her tog han også starten, og siden så konkurrenterne ikke mere til ham, da han kørte i mål som suveræn vinder.

Som afslutningen på denne første supersæson skal Nicolai Sylvest deltage i den internationale Rok Cup-finale på South Garda-banen i Italien sidst i oktober, som han nu har kvalificeret sig til. Til næste sæson er det planen, at rykke op i KF3-klassen, hvis ellers alt flasker sig, og det nødvendige budget kan findes til det.