114 hundelorte på Holbækvej

Undløse
Mens miljøministeren forleden samlede skrald med de yngste elever fra Undløse Skole, var der andre elever, der lavede statistik på hundelort på byens fortove, sportsanlæg og legepladser. De fandt 382 "kager". Nu vil Undløse Lokalråd have gjort noget ved svineriet.

Foto: Jørgen Juul
Matthias Kildentoft hælder lidt ekstra i minister Troels Lund Poulsens skraldesæk, mens Venstres Jacob Jensen, Undløse, ser til. Ministerens skraldehold tog sig ikke af hundelort på miljødagen forleden, men det var der andre elever fra Undløse Skole, der gjorde. De fandt 382 ulækre "kager".
  Foto: Per Jensen
Matthias Kildentoft hælder lidt ekstra i minister Troels Lund Poulsens skraldesæk, mens Venstres Jacob Jensen, Undløse, ser til. Ministerens skraldehold tog sig ikke af hundelort på miljødagen forleden, men det var der andre elever fra Undløse Skole, der gjorde. De fandt 382 ulækre "kager". Foto: Per Jensen

De fleste kender fornemmelsen, når man jokker i en hundelort. På én gang blødt og ulækkert. Nogle gange giver det nærmest et lille blop, og man ved med det samme, at der er noget galt. Lorten sætter sig i hver eneste revne i skosålen. I første omgang kan man fjerne det værste med en ispind eller en kvist. I anden omgang kan man tørre skoen af i græsset. Stanken hænger ved helt frem til tredje og sidste afdeling af rengøringsarbejdet, der foregår hjemme med en spand vand og en børst. Avdr, hvor ulækkert!

Fornemmelsen kender de også i Undløse. Nogle steder rigtig godt endda. Forleden var miljøminister Troels Lund Poulsen (V) fra Bukkerup på besøg i Undløse, hvor han sammen med en snes af de mindste elever på skolen tog en tørn med skraldesæk og arbejdshandsker. Andre elever var i samme moment i gang med at registrere hundelort på vejene, sportsplads og legeområder i Undløse.

382 hundelorte registrerede de, eleverne. Der var mere end rigeligt at glide i.

Værst ramt på dagen var Holbækvej, Hovedgaden, Egevej, Søtoften og Nyvej.

Holbækvej kom ind som en klar topscorer. 114 hundelorte lå der dér. Der var 61 på Hovedgaden Nord, 27 på Hovedgaden Syd, 20 på Egevej, 13 på Søtoften.

I Undløse noterer man, at tilsviningen er voldsomt problematisk på idræts- og legeområder. En tackling i en hundelort er ikke noget at glæde sig til, og i både spille- og legeaktiviteter må man regne med, at man nu og da kommer ned at ligge!

Lokalrådet i Undløse vil have gjort noget ved sagen.

– Noget må der gøres ved det svineri, siger Hans Schlicker, Undløse Lokalråd. Vi vil have stillet affaldsstativer med poser til hunde-høm-høm'er op forskellige steder i byen.

– Vi mener, det er vigtigt at følge op på det udmærkede initiativ, som en miljødag er. Initiativet skal ses som et led i lokalrådets arbejde med forskønnelse af Undløse.

julle@nordvest.dk