100 unge frivillige hjælper andre unge

Lokalt website for Hillerød skal hjælpe unge med psykiske udfordringer

Ungtilung.com er et nyt website, hvor unge blogger om at være psykisk sårbare. Her er det de unge selv, der er eksperterne, og formålet er at hjælpe ligesindede unge.

Unge bloggere mellem 18-35 år fortæller hudløst ærlige historier om alt fra spiseforstyrrelser til lavt selvværd, mobning, depression og ensomhed på det nye website ungtilung.com.

Det skriver partnerskabsprojektet Ung-Til-Ung i en pressemeddelelse.

Mange af de unge er kommet igennem svære psykiske udfordringer og er nu klar til at dele deres erfaringer med andre unge.

"Jeg ville ønske, der havde være et sted som ungtilung.com, da jeg havde en depression. Et sted, hvor jeg kunne læse om andre unge, der havde det ligesom mig, og hvordan de taklede det, for jeg følte mig enormt alene. Derfor håber jeg, at andre kan få glæde af mine erfaringer," siger Emma, der er frivillig blogger hos ungtilung.com.

Hos ungtilung.com er de unge eksperterne. Når man selv har haft psykiske udfordringer, så ved man nemlig, hvad det handler om, og hvordan man kommer videre, samt hvor vigtigt det er at føle sig forstået og accepteret.

Der har været stor opbakning til projektet, og UngTilUng har allerede omkring 100 frivillige tilknyttet, som selv har kæmpet eller stadig kæmper med psykiske udfordringer.

"Mange danske unge har psykiske problemer, og eksperter spår, at psykiske sygdomme bliver en af de største sundhedsmæssige udfordringer i fremtiden. Derfor kan der ikke gøres nok for at forebygge psykiske sygdomme hos unge. Det er baggrunden for at lave et website som UngTilUng," fortæller Merete Dobusz, der er cand.pæd. og projektleder hos UngTilUng.

Den Boligsociale Fond og Konsulentkompagniet, SIND Hillerød-Allerød og Center for Udvikling og Støtte i Hillerød Kommune står bag projektet.

Formålet er at støtte unge mellem 18-35 år, som har psykiske og sociale udfordringer, i at skabe et godt ungdomsliv.

"Forskning viser, at når man griber tidligt ind, kan man forebygge, at såkaldte "normale" problemer udvikler sig til at blive invaliderende i hverdagen. Derfor gælder det om at tage fat i tide, og det vil vi gerne være med til hos UngTilUng," fortæller Merete Dobusz i pressemeddelelsen.

Se mere på: www.ungtilung.com