Vinterferie for Brønshøjs børn

Rytterskolen på Brønshøj Torv bliver en slags omdrejningspunkt, når der er aktiviteter i bydelen i skolernes vinterferie.

Skab dit drømme-kulturhus i vinterferien

I vinterferien kan man være arkitekt for en dag med kunstneren Ursula Kruhøffer i anledning af at København er verdens arkitekturhovedstad 2023.

Her bliver der ikke bare stillet skarpt på arkitektur i børnehøjde, men også på, hvordan et hus til fællesskaber, samvær og kultur mon ser ud, hvis en på 9-12-år fik lov til at være arkitekten bag det.

I 2024 får Brønshøj nemlig et nyt kulturhus i Brønshøj Gamle Skole få meter fra Rytterskolen, og til den gratis workshop skaber børnene deres bud på, hvordan et drømmekulturhus ser ud, samtidig med at de lærer om arkitektur sjov måde. Der er få pladser og tilmelding er nødvendig, fortæller Kulturhuset Pilegården

Bytte-byt

Til børnenes byttemarked i Rytterskolen torsdag d. 16. kl. 10-14 kan bydelens børnefamilier bytte tøj og legetøj, når den stråtækte bygning bliver omdannet til en hyggelig byttebørs. Her får man et byttemærke for hver ting, som man bidrager med og må efterfølgende tage en ny ting for hvert byttemærke. Man skal tage lige så mange ting med sig hjem, som man er kommet med.

Fastelavnsmasker, film og dansabel børnejazz

Lørdag d. 18. februar kl. 11 er der jazzkoncert for børnefamilier i Tingbjerg BibliotekKulturhus med orkestret Smag på dig selv. Den københavnske jazz/punk-trio vil helt sikkert kunne få pulsen op med deres genrenedbrydende vildskab doseret med saxofoner og trommer til den gratis koncert.

På Brønshøj Bibliotek kan man lave sine egne fastelavnsmasker, og dermed være klar til fastelavn om søndagen, til krealørdag d. 18. februar kl. 11.30, ligesom der venter en filmmaraton med Hunden Ib og finurlig filmatisering af Ib Spang Olsens billedbog Hvordan vi fik vores naboer. For info og overblik se kulturogfritidn.kk.dk/det-sker

gg