Vil stoppe alt arbejde med letbane

Mange talte for metro til Brønshøj under den kommunale valgkampe og derfor mener Det konservative Folkeparti på Rådhuset, at det er på sin plads at droppe alt arbejde med letbane i København

Vil stoppe alt arbejde med letbane

I Aarhus kører letbanen og langs Ring 3 om København er man i gang med at bygge en letbane. Politikere i København vil ikke have letbane i byen. Foto: Thomas Revsbech

Foto: Tomas Revsbech

De konservative medlemmer på Rådhuset med borgmester Jakob Næsager (C) i spidsen, har længe haft et ønske om en metro til Brønshøj. Han fremsatte dermed på vegne af sit parti et medlemsforslag, som lød at Københavns Kommune stopper alt arbejde med letbane i København, og meddeler regeringen, at København ikke ønsker etablering af en letbane i Københavns Kommune.

– Mange talte i valgkampen om, at vi skal have en metro til Brønshøj. Der bruges stadig penge på at analysere en letbane. Når nu vi er så enige om, at vi ikke vil have letbane, kan vi lige så godt spare de penge og arbejde videre med andre transportformer. Det kan jo bane vejen for en metro, sagde Jakob Næsager (C) fra talerstolen.

Lars Weiss (A) var en af de mange som havde kommentarer til forslaget:

– Det er et underligt medlemsforslag. At der er temaer som vi ikke må arbejde med i BR. Det arbejde vi har med letbane i dag ud ad Frederikssundsvej, hvor vi sammen med regeringen undersøger mulighederne, er vi kommet langt med. Fra Københavns Kommunes side har vi lagt pres på, at det ikke alene er letbane men også BRT vi undersøger og det er vi glade for. For vi er skeptiske over for en letbane, da den skaber en enorm barriere-effekt ned gennem Brønshøj.

Jakob Næsager (C) fik ordet igen og sagde blandt andet

– Jeg er ked af at den socialdemokratisk politiske ordfører trykkede sig af talelisten igen. For som kandidaten fra Husum, som har talt for metro til Brønshøj, havde jeg håbet, at vi skulle have en klar tilkendegivelse fra ordføreren om at vi på ingen måde skal have letbaner til Brønshøj.

Medlemsforslaget havde 45 stemmer imod sig og 9 stemmer for – fra hele den konservative gruppe.