Filmfestival rockede byen

Der var børnerock, talenthold og MGP-stjerner under hjulene, da Buster Filmfestival spillede på skolerne og på Brønshøj Torv

Filmfestival rockede byen

Onsdag fyrede Buster Filmfestival op for børnerocken på skolerne i Brønshøj, Husum ogTingbjerg, da den rullede scene på ladet af en ombyget varevogn kom forbi med musik og fest.

Leder af fritidshjemmet Tingbjerg Skole & Fritid, Gitte Larsen, glædede sig over, at fritidshjemmets børn fik mulighed for at opleve et talentfuldt børnerockband.

– Det er lækkert, at vores børn kan opleve livemusik; jeg tror, det kan inspirere nogle til at få lyst til at spille musik. Det er et frisk indspark, og vores børn kan måske få lyst til at rejse sig og danse lidt. Det er en ekstra oplevelse, som de ikke har i hverdagen, siger Gitte Larsen, som er leder af fritidshjemmet med 300 børn, hvoraf ca. 280 af dem kommer hver dag.

For fritidshjemmets personale er det desuden en fordel, at livebandet kommer til dem i stedet for omvendt:

-Jeg synes også, det er megafedt, at det er et let arrangement for os. Musikerne kommer til os og spiller i 20 minutter frem for, at vi skal tage til f.eks. Valby Parken for at opleve musik. Så det er et rigtig godt tilbud, mener Gitte Larsen.

Der var gang i festen og klap i takt ved koncerten på Tingbjerg Skole, da Tinke & the Winkies spillede. Foto: Aske Røttig/Buster Filmfestival

Bandet består af de dygtige børn fra talentholdet på Brønshøj Skole, der ledes af musiklærer Kevin Lynggaard Dyrholm. Under Kevins kreative og pædagogiske ledelse er det lykkedes at skabe et miljø, der fostrer flere og flere store talenter, heriblandt Liva Guldberg, The Specials og Tinke & The Winkies som alle er kendt fra DRs MGP. Til denne koncert vil bandet spille både børnenes egne sange og covers af kendte danske og engelske numre.

Koncert for alle

Tilbuddet sluttede ikke ved de lokale koncerter. Om eftermiddagen var scenevogne parkeret på Brønshøj Torv, hvor børnene igen spillede. Derudover var det muligt at lokke flere til og således gav både Anna Dalum og Liva, som vandt MGP for nogle år tilbage, et par numre, hvoraf nogle var nye egne sange.

For de helt små børn trak det kølende springvand mere i opmærksomheden end koncerten og det samme gjorde skyggen på trappen, som var at finde ved siden af scenen.

Skyggen på trappen tiltrak en del tilskuere. Foto: Gitte Ganderup
Det var genkendelses glæde at høre MGP-sangen fra Tinke & the Winkies. Foto: Gitte Ganderup

Film med musik

I år havde BUSTER filmfestival også taget to film med som alle dem, som havde lyst til at gå indenfor, kunne se efter koncerten på Brønshøj Bibliotek. Verdens bedste instrument og Englenes Trompet blev fremvist i børneafdelingen på biblioteket. Først nævnte handler om Sigurd Barrett og musikerne fra symfoniorkestret Copenhagen Phil som søger svar på det store spørgsmål: hvilket instrument er verdens bedste instrument? og den anden film er en kortfilm, som tager udgangspunkt i at der findes en plante, som kun kan bestøves af en bestemt art kolibri. Instruktør Klement Martinus kunne simpelthen ikke holde op med at tænke på, hvad det næste skridt i evolutionen af kolibrier måske vil være.

Musikken tiltrak flere og flere som stoppede op på vej hjem fra skole, børnehave og arbejde. Foto: Gitte Ganderup

Hele dagen med koncerter og filmfremvisning er arrangeret af Buster Filmfestival i samarbejde med Brønshøj Skole. Projektet er støttet af Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

BUSTER Filmfestival finder sted fra 26.09-09.10, hvor de københavnske skolebørn får mulighed for at se kvalitetsfilm fra hele verden og udforske deres kreativitet i en lang række spændende events.