Færre penge til dyrlægebesøg

Frynseklinikken kommer til Husum igen og de kan mærke, at der er blevet mere travlt på grund af krisen

Hjælp til udsatte kæledyr

Her er Frynseklinikken på besøg i Kalundborg. Snart er de i 2700. Foto: Katja Lund Soel

Forkølede katte, hunde med kennelhoste og hunde, som døjer med diarre-parasitten giardia. Det er blot nogle af de ’efterårssygdomme’, som dyrlægerne i Frynseklinikkerne ser hos de firbenede kunder netop nu.

Nu kommer Frynseklinikken til De Skæve Boliger, Bystævnet 3, 2700 Brønshøj. Mandag d.7. November kl.10.00-12.00

Frynseklinikken som hjælper udsatte borgeres dyr er på vej til 2700. Pressefoto

Krisen kradser også dyrene

Til dato har de tre Frynseklinikker hjulpet 10.000 kæledyr til at få et bedre liv.

– Vi tilser ca 10-12 kæledyr i gennemsnit ved besøg der (I Husum, red.). Der er altid meget at se til når vi er i Københavnsområdet. Nu, på grund af økonomiske krise, kan vi mærke, at der generelt bliver mere at lave, fortæller Frynseklinikken til BHA i en mail.

Dyreværnets direktør Henrik Knaack fortæller:

– Det kan være helt uoverskueligt for en udsat borger at tage vare på deres kæledyr, selvom de vil det absolut bedste for deres dyr. Det er omkostningsfuldt at gå til dyrlægen, og det er her vi gerne vil hjælpe.

10.000 kæledyr

Da Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, tilbage i 2018 lancerede den første non-profit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, var det et sats.

Klinikken, der var doneret af dyreelskeren Jørgen Andersen, var et tiltag, der skulle tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr i hele landet, men det var usikkert, hvor mange der ville benytte sig af hjælpen.

Hurtigt stod det klart, at succesen var enorm. Derfor donerede Jørgen Andersen endnu en Frynseklinik til foreningen i 2019. I 2021 donerede han så den tredje Frynseklinik, så Dyreværnet nu dækker hele Danmark.

– Vi har på fire år besøgt over 100 byer og hjulpet mere end 10.000 kæledyr. De tal taler for sig selv, og vi er alle sammen i Dyreværnet dybt taknemmelige for at Jørgen Andersen har gjort det muligt at hjælpe udsatte borgere og deres kæledyr. Vores erfaring siger os, at netop denne målgruppe får kærlighed, tryghed og tilhørsforhold til et kæledyr, som de måske ikke har til andre mennesker. Vi er til for at hjælpe kæledyr, men det varmer, hvis vi også her hjælper mennesker, der har det svært, siger Henrik Knaack.

gg