Tabte guldet til de evige rivaler

Endnu engang var årets landspokalfinale i volleyball for kvinder et anliggende mellem de evige rivaler fra Brøndby og Holte, der i de seneste 11 år forinden havde skiftedes til at vinde pokaltitlen

Brøndby Volleyball Klub og Holte IF tørnede endnu engang sammen i en landspokalfinale. Denne gang trak Holte det længste strå, og det betyder, at begge klubber har vundet seks pokaltitler hver i de seneste 12 år.

Foto: Heiner Lützen Ank

Årets landspokalfinale blev som så ofte før et opgør mellem de evige rivaler Brøndby Volleyball Klub og Holte IF, og det var i sig selv ikke nogen overraskelse. I de seneste 11 år har det de to hold delt pokalmesterskaberne mellem sig.

Lørdag aften blev det favoritterne fra Holte, der snuppede sin sjette pokaltitel på 12 år med en sejr på 3-0 over sidste års pokalmestre fra Vestegnen.

Brøndby kæmpede dog bravt og fik sat Holte under et godt præs i både første og andet sæt. I første sæt kom Brøndby bedst fra start med en føring på 7-3, blandt andet via eminent samarbejde i centerangrebet mellem hæver Matthildur Einarsdottir og Mette Breuning. Holte fik imidertid lukket hullet, og herfra fulgtes de to mandskaber i nogle tætte og intense dueller frem til 20-20. Dererfter tog Holte nogle afgørende point og lukkede sættet med 25-22.

I andet sæt tog Brøndby igen føringen. Libero Isabella Nielsens servemodtagninger lå perfekt, og de blev godt udnyttet af Matthildur Einarsdottir til at fodre sine to centerspillere med bolde.

Brøndby fik en pæn føring som holdt helt frem til 21-16, men i slutfasen fik Holte placeret nogle server helt ude på sidelinjen, og der indtraf et par misforståelser hos Brøndby. Fejlene gav Holte den nødvendige medvind til at få kontakt ved 22-22, og i nogle medrivende dueller fik Holte første sætbold ved 24-23. Siden blev det til yderligere tre sætbolden, inden den næste sætbold lukkede sættet med 28-26 til stor skuffelse for Brøndby-spillerne.

Holte havde langt lettere spil i tredje sæt og straffede Brøndby-mandskabets mange fejl. Der var derfor ikke den store tvivl om udfaldet af tredje sæt, der let blev vundet af Holte med 25-11.