Hård straf til drabsmænd: Jagtede offer gennem boligområde

To unge mænd blev fredag aften idømt livsvarigt fængsel for i forening af have slået en 22-årig mand ihjel i Brøndby Strand i slutningen af 2021

To mænd blev fredag aften idømt livsvarigt fængsel for i forening af have drabt en 22-årig mand i Brøndby Strand i 2021.

Foto: Robert Hendel

Brøndby. Der var tale om et koldblodigt drab den 28. december 2021, da 26-årige Kenny Villanueva Jensen på kort afstand sendte tre pistolskud af sted mod en dengang 22-årig mand.

Få minutter inden løb det 22-årige offer for sit liv, da han flygtede ud af en opgang og gennem gården i Hallingparken i Brøndby Strand. Her blev han jagtet af Kenny Villanueva Jensen og den i dag 22-årige Ali Yildirim.

Ifølge vidneforklaringerne i retten faldt den 22-årige mand under sin flugt fra de to drabsmænd, og derfor blev han indhentet af Kenny Villanueva Jensen, der trak en pistol af mærket Glock og affyrede tre skud.

Det ene skud viste sig at være dræbende, idet projektilet perforerede offerets hjerte og venstre lunge. Den 22-årige mand blev derefter blev hastet til Rigshospitalets traumeafdeling, men hans liv stod imidlertid ikke til at redde, og under en time efter, at skuddene faldt i Hallingpark, blev han erklæret død.

Fredag aften faldt der dom i sagen mod to unge mænd, der den 13. januar 2023 blev kendt skyldige i at slå en dengang 22-årig mand ihjel i Brøndby Strand den 28. december 2021.

Strafudmålingen blev dog udsat, da den ene forsvarer var syg på det retsmøde, hvor der oprindeligt skulle være afsagt dom. Derfor foregik strafproceduren fredag den 3. februar 2023. Her valgt retten at idømme de to drabsmænd en livsvarig fængselsstraf.

Fælles om drabet

På baggrund af videoovervågning fra forskellige områder i Brøndby Strand og forklaringer fra de tiltalte og en række vidner fandt retten det bevist, at drabet var sket i forening eller fælles forståelse mellem Kenny Villanueva Jensen og Ali Yildirim.

Begge havde dog i retten forklaret, at Kenny Villanueva Jensen var alene om at begå drabet, og at Ali Yildirim ikke ville have aflyst deres møde, hvis han havde kendt til sin vens mordplaner.

Ifølge retsformanden burde den Ali Yildirim imidlertid kunne regne ud, at den fem år ældre kammerat havde en ægte pistol på sig. I forbindele med afhøringerne kom det nemlig frem, at Kenny Villanueva Jensen anskaffede sig pistolen, fordi han frygtede for sit liv, og i den forbindelse forklarede Ali Yildirim, at den fem år ældre ven havde nogle problemer med en gruppe mennesker fra Brøndby Strand.

Retten i Glostrup vurderede også, at de to mænd tog til Brøndby Strand med et skarpladt våben for at konfrontere det 22-årige offer, som blev skudt og dræbt i et tætbefolket boligområde i Hallingparken ved højlys dag den 28. december 2021.

Dummebøde på 200.000 kroner

Kenny Villanueva Jensen forklarede, at hans formål med at tage til Brøndby Strand var at ordne nogle problemer med en dummebøde. Han var ifølge sin egen forklaring kort forinden blevet antastet i byen af en gruppe unge mænd, som blandt andet skulle tælle offeret for skuddrabet. Det var i den forbindelse, at han blev tildelt en dummebøde på 200.000 kroner, som han ikke var enig i.

Ali Yildirim forklarede, at han tog til Brøndby Strand, fordi han var desperat og manglede penge. Ifølge hans forklaring var de to mænd på udkig efter huse, de kunne bryde ind i, eller ofre, som de kunne røve. Han forklarede under retssagen, at det 22-årige offer blandt andet havde en såkaldt narkotelefon, som var mange penge værd.

Anklageren og retten var dog af en anden opfattelse. De to mænd havde kun ét formål med at tage til Brøndby Strand, og det var at opsøge den 22-årige, der endte med at flygte for sit liv, inden han blev skudt og dræbt.

Ifølge de to mænd skulle offeret for skuddrabet have truet de to mænd, men den forklaring blev anfægtet af flere af de vidner, som anklageren havde indkaldt. De havde en helt anden udlægning af sagen og berettede om, at en af gerningsmændene råbte “der er svinet”, inden han satte efter ham og kort efter tog livet fra den 22-årige mand.

Ali Yildirim har under sagen flere gange givet udtryk for, at han er uskyldig. Det gentog han fredag aften, da han fik det sidste ord, inden dommerne og nævningene trak sig tilbage:

– Det er karaktermord, det er justitsmord. I går efter min personlighed.

Både Kenny Villanueva Jensen og Ali Yildirim, der var mandsopdækket af flere betjente i retten, ankede rettens afgørelse på stedet.