Aftenskole vil vende frygt og modløshed til handling

Klimadebatten er på alles læber, og nu vil AOF i Brøndby og Rødovre gøre noget ved snakken. Derfor inviterer aftenskolen til gratis debatarrangement, hvor alle borgere i Brøndby og Rødovre er velkomne til en diskussion om, hvordan frygten kan omdannes til håb

AOF i Brøndby og Rødovre inviterer lørdag til gratis debatarrangement i Kulturhuset Kilden om klimaforandringerne.

Foto: Robert Hendel

Forandringer i klimaet er ifølge AOF i Brøndby og Rødovre en bekymring, som 86 procent af den danske befolkning går og bekymrer sig om. For de fleste kan de dog være svært ved at finde ud af, hvad de selv kan gøre, og hvor de skal begynde.

Det vil AOF i Brøndby og Rødovre gøre op med, for klimaforandringerne er ifølge aftenskolen et lokalt problem.

– Vores område er truet af stigende vandmængder og kraftigt nedbør som følge af klimaforandringerne. Når så mange mennesker er bekymrede, er det vigtigt at debattere handlemuligheder for en bedre fremtid, lyder det fra Jesper Clausson, der formand for AOF Rødovre-Brøndby.

Derfor arrangerer skolen debatskabende arrangementer i Brøndby og Rødovre med overskriften ‘Hvordan redder vi klimaet i Brøndby og Rødovre?’. Et af dem finder sted på lørdag den 25. marts fra klokken 10 til 11.45 i Kulturhuset i Kilden i Brøndbyøster.

Her vil klimaeksperter fra DeltagerDanmark sætte fokus på, hvordan helt almindelige mennesker kan gå sammen og handle for klimaet. Ifølge AOF er alle velkomne, også selvom de ikke brænder for klimapolitik, biodiversitet, bæredygtige madvaner, deleordninger eller energifællesskaber.

– Det vigtige er at debattere, hvad vi kan gøre, så bekymring og frustration kan blive til meningsfuld og konstruktiv handling. Hvis vi skal lykkes i kampen for klimaet, så tror vi borgerne skal bringes i spil, siger Jesper Clausson.