19-årig kørte prøvetur i Audi til 600.000 kroner – nu er den konfiskeret

Det kostede både kørekortet og 20 dages fængsel, da en 19-årig mand kørte vanvidskørsel på en prøvetur i en leasingbil af mærket Audi. Det afgjorde Retten i Glostrup onsdag eftermiddag

19-årig kørte prøvetur i Audi til 600.000 kroner - nu er den konfiskeret

Både et mistet kørekort og 20 dages fængsel blev udfaldet, da en 19-årig mand blev dømt for vanvidskørsel ved Retten i Glostrup i denne uge.

Foto: Robert Hendel

Der var fart på, da en 19-årig mand skule prøvekøre en leasingbil af mærket Audi A6 Avant. Den unge mand havde, inden han prøvekørte bilen, skrevet under på, at ikke måtte køre vanvidskørsel, men det havde han tilsyneladende glemt, da først han satte sig bag rattet.

Med 131 kilometer i timen drønede han ned ad Østbrovej i Brøndby, hvor den maksimalt tilladte hastighed var 60 kilometer i timen. Her stoppede prøveturen af bilen brat, da en politipatrulje på stedet fik den 19-årige til at standse bilen.

Kort efter blev han sigtet for vanvidskørsel, og da sagen kom for retten i sidste uge, erkendte den unge fører af bilen, at han havde kørt for stærkt. Dog mente han, at maksimalt havde kørt 90 kilometer i timen.

Retten vurderede imidlertid, at den 19-årige havde kørt langt hurtigere og lagde anklagemyndighedens påstand til grund for dommen, som blev afsagt onsdag den 23. november 2022.

Her blev manden idømt 20 dages ubetinget fængsel, ligesom han må undvære kørekortet i tre år. Samtidig blev den ekslusive bil, som har en værdi af 600.000 kroner konfiskeret af retten. Den 19-årige kan derfor se frem til et stort erstatningskrav fra leasingselskabet.