Antallet af indbrud dykker fortsat

Antallet af indbrud i private hjem i Ballerup Kommune er stadig faldende.

Indbrudstyv dømt på dna-spor

Færre og færre har de senere år haft besøg af indbrudstyve. Faktisk er antallet af indbrud i Ballerup Kommune det laveste i mange år.

Der er færre der kommer hjem til et hjem, hvor ubudne gæster er brudt ind og har stjålet og gennemrodet huset. Det er den positive konklusion man kan drage af de seneste tal fra Danmarks Statistik, der har opgjort antallet af indbrud i private hjem fordelt på kommuner i 2022.

Igennem de senere år er antallet af indbrud faldet i Ballerup Kommune, især under corona, hvor mange var hjemme i dagtimerne,. Men selvom mange nu er tilbage på jobbet, så er antallet af indbrud heldigvis ikke steget. Tværtimod.

Faldende tendens

Der blev således begået 42 indbrud i private hjem i 4. kvartal, hvilket er et fald på 11 procent i forhold til 3. kvartal, hvor der blev begået 51 indbrud. Det er det laveste kvartalstal i 2022 og hvis man sammenligner med tidligere år, så er tendensen lige så positiv.

Der blev begået 186 indbrud i private hjem i Ballerup Kommune i 2022 og det er klart det laveste tal i flere år. I 2017 toppede antallet i en årrække med 371 indbrud, mens tallet siden har været for nedadgående med lavpunkt i 2020 med 202 indbrud og 2021 med 210 indbrud. Alligevel er tallet i 2022 altså lavere og det glæder Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, der er en indsats skabt af Tryg Fonden og Realdania i samarbejde med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

“Vi oplever en stor interesse for at bekæmpe indbrud – både nationalt, regionalt og lokalt. Fra landspolitisk side oplever vi opbakning til et register over stjålne genstande, som skal gøre det svært for tyvene at komme af med deres tyvekoster. Fra kommunalt hold er der stor interesse for at bidrage til forebyggelsesindsatsen, ligesom politikredsene i den grad har sat fokus på indbrudsforebyggelse,” siger hun.

Stadig for højt

Men selvom udviklingen er positiv, så er der stadig brug for en fokuseret indsats og en samlet strategi for at komme antallet af indbrud i private hjem i Danmark til livs. Derfor er det et mål for Bo trygt at intensivere samarbejdet mellem kommune, politi og civilsamfund.

“Der sker fortsat alt for mange indbrud i Danmark i forhold til vores nabolande. Et indbrud er meget indgribende og enormt ubehageligt for dem, der bliver udsat for det. Oveni er indbrud kilde til utryghed hos danskerne og selvfølgelig særligt hos ofrene. Derfor skal vi styrke indsatsen mod indbrud, og nøglen er samarbejde,” siger Britt Wendelboe.

Færre og færre har de senere år haft besøg af indbrudstyve. Faktisk er antallet af indbrud i Ballerup Kommune det laveste i mange år.