176 bæredygtige boliger til Ballerup

Ballerup Ejendomsselskab har påbegyndt byggeprojektet ’Ellebo II’, der skal omdanne Ellebo til et boligområde med bæredygtige lejemål.

Boligerne bliver Svanemærket for deres indeklimaet. Foto: Ulrich Wolf

Boligerne bliver Svanemærket for deres indeklimaet. Foto: Ulrich Wolf

176 nye hjem, der kan kalde sig både mere bæredygtige og svanemærkede.

Det er ambitionen bag boligprojektet ’Ellebo II’, der påbegyndes i august efter at være blevet godkendt af Ballerup Kommune sidste år.

Oprindelig bestod Ellebo af fire boligblokke, der omkransede en stor plæne i en karré. To af blokkene måtte rives ned på grund af fejl i fundamenterne, og det gav plads for det nye projekt.

De nye boliger skal fungere med de to blokke, der er tilbage, og samtidig levere en ’større variation af boligtyper’, skriver Ellebo.

Inge Støvring Petersen, der formand for Ballerup Ejendomsselskab, har fulgt projektet fra begyndelsen og har store forventninger til de kommende boliger:

“Forventningerne er store med det her meget, meget smukke projekt, vi vil gennemføre med lejlighederne. Det har de været igennem hele processen, som selskabet har været igennem med Ellebo.”

De 176 nye boliger vil blive opført som etageboliger op til 4 etager. Boligtyperne fordeler sig på familieboliger, basisboliger, seniorboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. De nye bygninger placeres, så der skabes mindre, tætte byrum, men der er stadig et stort grønt areal til alle beboere i Ellebo midt i bebyggelsen og fællesarealer bagved de eksisterende blokke.

Bæredygtige boliger

For Ballerup Ejendomsselskab har det været vigtigt at bygge bygge bæredygtige boliger med et sundt indeklima og lavt energiforbrug, fortæller Inge Støvring Petersen.

“Vi er i selskabet stadigvæk meget optimistiske for at kunne opføre bæredygtige boliger til beboerne med frie og grønne arealer. Når vi i boligorganisationen kigger på de projekter, der går ind, så er det, vi ser på, at det skal være bæredygtige materialer. Det er vigtigt for os, fordi vi går meget op i FN’s verdensmål i vores værdier, især også i forhold til bæredygtighed.”

Boligerne bliver Svanemærket, og dermed udstyret med et bæredygtigt kvalitetsmærke for indeklimaet. Andre bæredygtige tiltag er solceller på tagene og ventilation med varmegenvinding.

Holdet bag projektet er Henning Larsen Architects, ingeniør Henry Jensen A/S, Wissenberg A/S som bygherrerådgiver og Entreprenør 5E Byg A/S.

Byggeriet af de nye boliger forventes at gå i gang i august 2022 og stå færdige i midten af 2024, og hos Ellebo ved de godt, at det for beboerne i området kan medføre gener:

“Oppe ad Baltorpvej, der sker godt nok noget. Det giver en uro for beboerne, der er i området. Der er jo larm hele dagen, når man kører med de store maskiner. Vores kommunalbestyrelse har jo et motto med, at der skal bygges, fordi det er tæt ved stationen og centeret, og det er vi med til at opfylde, da vi ligger meget tæt på,” siger Inge Marie Støvring.

Boligerne bliver Svanemærket for deres indeklimaet. Foto: Ulrich Wolf