Odense-kvinder taber til rumænere i Champions League

Odense Håndbold tabte på hjemmebane til Ramnicu Valcea. Fynboerne er dog videre til ottendedelsfinalerne.

Odenses håndboldkvinder indkasserede søndag et nederlag på hjemmebane til Ramnicu Valcea i Champions League.

I en hæsblæsende afslutning lykkedes det rumænerne at vinde 26-25.

Allerede før opgøret var de fynske værter sikre på at avancere til ottendedelsfinalerne, så nederlaget var uden den store betydning.

Gæsterne havde derimod masser at spille for, og det kunne ses inde på banen.

Der manglede i store dele af første halvleg koncentration hos de fynske værter, hvor Valcea-spillerne havde alt for nemt ved at komme til skud. I den modsatte ende blev der sløset i Odense-angrebet.

Efter 18 minutter havde Valcea bragt sig foran med 10-4, efter at Mie Højlund havde skudt over mål, hvorefter rumænerne løb ned og scorede.

Henimod pausen fik Odense-træner Ulrik Kirkely hanket op i sine spillere, og der blev reduceret til 10-13 før de sidste 30 minutter.

I anden halvleg fik værterne kontakt, da Mie Højlund efter et kvarter sled sig igennem på stregen og udlignede til 18-18. Freja Cohrt bragte kort efter Odense på 19-18 efter en frispilning fra Nycke Groot.

De to hold fulgtes ad frem til 25-25. Med 33 sekunder tilbage tog Valcea en timeout og fik scoret til 26-25. Odense svarede straks igen med en timeout, men det lykkedes ikke at få scoret på det sidste angreb.

Odense indtager en øjeblikkelig fjerdeplads i gruppe B. De seks bedste hold går videre i turneringen. Rumænerne rykker med sejren i Odense forbi tyske Borussia Dortmund og er nyt hold på sjettepladsen.

Odense runder i næste weekend gruppespillet af med en udekamp mod Dortmund.