Travlt på Roskildes værksteder

Selv om de fleste af Roskildes butikker skal holde lukket pga. coronaen, er der fortsat gang i mange af byens værksteder. Her har fagfolk indenfor de forskellige håndværk travlt med at udføre bestillings-arbejder og reparationer, hvilket stadig er tilladt.

Maiken Wiberg laver fortsat skindtøj i Skt. Olsgade, hvor kunderne kan afvente varerne udenfor døren i baggården og betale elektronisk.

- Jeg havde heldigvis mange bestillinger, som jeg har kunnet arbejde videre med, da corona-lukningen kom. Reparationer og tilretninger må jeg også udføre.

- Desuden kan jeg modtage nye bestillinger fra kunder, som jeg i forvejen har mål på, så jeg har noget at sy ud fra.

- Men det er da ikke så sjovt, at kunderne ikke kan komme ind i min forretning, så jeg håber, at vi kommer igennem det her så hurtigt som muligt, siger Maiken Wiberg.

Sanne Stasig fra Uhrlageret i Algade, der er opkaldt efter familie-navnet, har også fortsat gang i forretning og værksted.

- Vi må kun have én kunde i butikken ad gangen, så hvis der kommer flere, må den ene her fra forretningen stå ude på gaden sammen med kunden, forklarer hun.

- Samtidig har vi åbent for reparationer af ure eller skift af batterier og lignende, fortæller hun.

- I starten efter denne nedlukning kunne folk ikke rigtig finde ud af, om vi havde åbent eller ej. Men efter at det stod i avisen, har det hjulpet kraftigt, og nu kommer her flere hos os, beretter Sanne Stasig.

Henrik Enig fra guldsmedeforretningen i Karen Olsdatter Stræde tør i øjeblikket ikke holde sit værksted åbent, fordi det er for farligt.

- Man kan ikke tage mål til ringe og andre smykker, uden at der er tæt kontakt og for stor risiko for smittet, forklarer han.

Til gengæld har han sammen med hustruen Pia fået gang i en web-forretning, hvor de sælger varer uden for døren eller får dem transporteret ud til kunderne.

Daniel Sloth og hans folk hos Phone LCD, der på hjørnet af Allehelgensgade og Stændertorvet reparer mobiltelefoner, kan godt mærke, at aktiviteten er faldet.

- Selv om vi gerne må holde åbent, kommer der færre folk til byen, fordi de tror, vi har lukket. Så det er vigtigt at fortælle om alle de steder, der fortsat har åbent i Roskilde, forklarer han.