Lyngby Boldklub skabte kæmpe overraskelse ved at spille 2-2 mod FCK

Mathias Hebo blev dobbelt målscorer i en kamp med fight, godt spil og masser af underholdning.

To gange var undertippede Lyngby Boldklub bagud mod medaljeaspiranterne fra FC København, men da dommeren fløjtede kampen af, kunne Lyngby-spillerne juble over det ene point.

Det var bestemt ikke ufortjent. Ja, FCK havde overtaget i det meste af kampen, men Lyngby blev aldrig agterkørt, og bedømt på chancer og afslutninger var kampen meget lige.

To dommerkendelser fik stor betydning i første halvleg.

Efter 36 minutter headede FCKs Victor Nelsson bolden i mål til 1-0, men linjevogteren hævede flaget for offside. VAR blev sat på sagen og gav Lyngby medhold, selv om både tv-seerne og de to tv-kommentatorer klart kunne se, at der ikke var offside, fordi Kasper Enghardt ikke var kommet med frem.

Fem minutter senere var den gal igen. Victor Fischer blev tacklet af Martin Rømer, og dommeren dømte straffespark. Denne gang viste tv-gentagelsen i slow motion, at dommen var mere end tvivlsom, men her blev VAR ikke sat på sagen, og så kunne Jonas Wind bringe FCK foran 1-0.

Føringen var ikke ufortjent. FCK - og især Mustapha Bundu - havde inden for de første 20 minutter tre gigantiske chancer, men reelt var Lyngbys Emil Kornvig tættest på, da han sparkede på overliggeren.

Det lignede en favoritsejr, men 13 minutter efter pausen rykkede Kevin Tshiembe uimodståeligt frem, og efter et par mønsterafleveringer endte bolden hos Emil Kornvig, der fandt Mathias Hebo, som bankede bolden op i modsatte hjørne. FCK-keeperen havde hånd på bolden, men kunne ikke forhindre den i at gå i nettet.

I det 69. minut gik det galt i den anden ende af banen. Thomas Mikkelsen reddede i første omgang en afslutning fra Pep Biel, men netop indskiftede Lukas Lerager var først over riposten og scorede sit første superligamål.

Føringen holdt kun et minut og 20 sekunder. Så rundede Magnus Warming sin direkte modstander, Karlo Bartolec, gik til baglinjen, tog et træk ind i banen og serverede en perfekt aflevering bagud til Mathias Hebo, som med en behersket inderside sendte bolden i nettet til 2-2.

FCK sendte Kamil Wilczek på banen for at styrke offensiven, og Lyngby blev trykket langt tilbage i feltet. Det gav nogle halve chancer til FCK, men undervejs havde både Magnus Warming og Victor Torp kvalificerede afslutninger, der kunne have sikret Lyngby alle tre point.

Kæmpe ros til hele Lyngby-holdet, der sloges, så det bragede, og teknisk og taktisk var FCKs ligemænd.

Kasper Enghardt og Kevin Tshiembe lukkede godt af i midterforsvaret, Martin Rømer kæmpede heroisk, Magnus Warming gav prøver på sin speed og Mathias Hebo kronede en stor indsats med to mål.