Handelsformand er spændt: Vender kunderne tilbage til butikkerne?

Roskilde Handels formand Torben Stevold glæder sig over, at hovedparten af butikkerne i Roskildes bymidte får lov at åbne igen på mandag den 1. marts. Men det er ikke uden bekymring.

- Rigtig meget handel er forsvundet over til onlinebutikker, og vores største bekymring er, hvad det er, vi har vænnet kunderne til? Det bliver meget spændende at se, om kunderne vender tilbage til detailhandlen, siger han.

Set i det lys finder Torben Stevold det positivt, at flere og flere medlemmer af Roskilde Handel er begyndt at tilbyde click and collect-løsningen, hvor kunderne køber på butikkens hjemmeside og derefter henter varen i den fysiske butik.

- Jeg tror, at vi kommer til at se langt flere af den slags »hybridbutikker« fremover. Det er noget, der kommer til at blive rigtig stort, siger han.

Ifølge Torben Stevold er butikkerne mere end klar til at tage imod kunderne igen, når de må åbne på mandag den 1. marts.

- Vi har løbende holdt vores medlemmer orienteret og bedt dem om at være forberedt på at åbne. Vi har hele tiden taget udgangspunkt i det værst tænkelige scenarie omkring afstandskrav, så vi kun kunne blive positiv overrasket. Det er vigtigt, at kunderne skal føle sig trygge ved at handle i butikkerne, siger han.