Mordsag fra Stevns i TV 2

KlausS

Journalist Michael Teschl og TV 2 undersøger en drabssag fra 2012, hvor en ung mand findes dræbt i en skov på Stevns.(Foto: Kristian Friis/TV 2)

TV-serie: ”Har politiet dømt den forkerte mand?”, spørger TV 2 i en ny dokumentar, som undersøger drabet på Anders Mark Hansen, som blev begået på Stevns i 2012.

Den første af fire udsendelser blev vist den 23. februar.

Erklærer sig uskyldig

Anders Mark Hansen blev i marts 2012 fundet mishandlet og kvalt ved den nu nedbrændte feriekoloni i Højstrupskoven ved Rødvig.

Ni måneder senere blev den dengang 34-årige Thorsten Grønlund Thomsen dømt for drabet. Dommen var 13 år i fængsel, som senere blev øget til 14 år, for manddrab. Thorsten Grønlund Thomsen afsoner stadig drabsdommen.

i 2017 dukkede et nyt vidne i sagen op og fortalte, at drabet skulle være sket som led i en rocker- eller banderelateret straffeaktion.

Thorsten Grønlund Thomsen har hele tiden erklæret sig uskyldig og har blandt andet udgivet bogen »Det utænkelige – Skyldig til det modsatte er bevist”, hvor han anfægter dommen.

Genoptagelse afvist

Thorsten Thomsen har hele tiden peget på det såkaldte rockerspor, og fortalt, at afdøde Anders Mark Hansen skulle have sagt til ham, at han havde forbindelse til rockere og havde problemer af den grund. Drabet kunne derfor være en afstraffelse.

Rockersporet blev afvist af retten, selv om politiet efter drabet fik anonyme tip om den dræbtes kontakter i rockerverdenen.

Mordsagen har været afgjort i både byretten og landsretten, og to forsøg på at få sagen genoptaget ved Den Særlige Klageret er blevet afvist.

Kritiske spørgsmål

TV 2 undersøger i første afsnit sagen, hvor Anders Mark Hansen findes dræbt i en skov på Stevns.

En sag, hvor der ifølge TV 2 nu har flere oplysninger, som rejser alvorlige spørgsmål til politiets håndtering af efterforskningen.

I den anden del fokuseres der på de efterladte til Anders Mark Hansen, som savner svar. Den sendes den 2. marts kl. 20:50,og indeholder en gennemgang af kronvidnet Ronni Elgs forklaring viser, at der er noget, der ikke stemmer. Og i udsendelse tre, som sendes den 9. marts sættes politiets efterforskning under lup. Hvad skulle Anders Mark Hansen i skoven? Hvorfor skulle han dø? Var det et jalousidrab, eller var drabet rockerrelateret? spørger TV 2. Hver udsendelse er på 40 minutter.

sky