Optimisme på plejehjemmene - beboere har nu fået anden vaccine: Det får betydning for besøgende

Der er ingen smittede borgere på de lokale plejehjem, hvilket betyder, at det nu er muligt at lempe på besøgsrestriktionerne

Arbejdet med at få vaccineret kommunens ældste og mest udsatte borgere er i fuld gang.

I sidste uge blev der foretaget 2. vaccination på alle plejecentre og på trænings- og rehabiliteringscenteret.

Der er dog stadig borgere på plejecentrene, som ikke er færdigvaccineret, fordi de var syge under 1. vaccination, og derfor først har fået deres første stik i fredags.

Vaccine til borgere over 85

Næste trin bliver at få vaccineret målgruppe 3, som er borgere over 85 år.

Lyngby-Taarbæk kommune har 201 borgere i denne målgruppe over 85 år, som også skal være borgere, som ikke modtager personlig pleje og praktisk bistand.

De første 45 blev vaccineret i Ballerup i mandags startende med de ældste først.

Borgere over 65 år som modtager personlig pleje og praktisk bistand, og som ikke selv kan komme frem til vaccinationscenteret, er fortsat ikke vaccineret.

Indsatsen med at få kviktestet personalet på kommunens plejecentre kom i gang den 4. februar og fortsætter frem til den 18. februar.

Heldigvis er meldingen lige nu, at der ikke er nogen smittede på borgere plejecentrene, hvilket betyder, at de kan ophæve besøgsforbuddene og lempe lidt på besøgsrestriktionerne, så der bliver mulighed for lidt flere besøg.

På Trænings- og rehabiliteringscenteret vil der fortsat være smittede, da disse udskrives fra sygehusene og kommer direkte i isolation på de midlertidige pladser.

Tilbuddene på Aktivitetscentrene og Borrebakken er fortsat omlagt til telefonsamtaler og gåture.

Steff