Ny lokal virksomhed vil lukke hul i IT-landskabet

Haslev: Mange små og mellemstore virksomheder lades i stikken, men det råder Haslev-virksomheden BoldIT nu bod på.

Det er ikke alt der er gået i stå under covid19 - nogle tager springet og bliver selvstændig. Det er i hvert fald hvad IT-manden Morten Lohse fra Haslev netop har gjort.

Han har startet BoldIT. Og her skal det ikke udtales som (fod)bold, men det engelske ord bold - som skrifttypen bold - altså fremhævet.

Visionen for BoldIT er, at alle virksomheder skal have mulighed for at udnytte de fordele, der kan opnås via IT. Dette er ofte ikke tilfældet for mindre og mellemstore virksomheder.

- Ofte mangler små og mellemstore virksomheder IT-ressourcer og kompetencer, og IT-rådgivning og ledelse er mangelfuld, fortæller Morten Lohse.

Der findes mange virksomheder, der rådgiver i forhold til specifikke produkter og de strategiske aspekter af IT, men IT-virksomheder, der giver uvildig rådgivning og sparring i forhold til operationelle og taktiske forhold til mindre og mellemstore virksomheder, er der ikke mange af.

Den rådgivning, de fleste mellemstore virksomheder modtager, kommer ofte fra deres leverandører, og det er næppe altid uvildig rådgivning.

- I små og mellemstore virksomheder er det ofte økonomichefen, driftschefen eller virksomhedsejeren, der varetager rollen som IT-chef, men det er ikke altid, at den pågældende leder har tilstrækkelige IT-kompetencer. Samtidigt fjerner IT-opgaverne hans/hendes fokus fra de primære opgaver, fortæller Morten Lohse.

Det er disse huller i leverandørlandskabet BoldIT vil udfylde.

Skal ha' hvad der er brug for - hverken mere eller mindre

Med den rette rådgivning og professionelle IT-ledelse vil de små og mellemstore virksomheder få bedre udbytte af deres IT-investeringer, kunne opnå bedre priser, øget produktivitet, stabil IT-drift, øget omsætning, større fokus på virksomhedens kerneforretning og meget mere.

BoldIT har en række specialiserede services, der er rettet mod netop uvildig IT-rådgivning og IT-ledelse. Med disse services kan små og mellemstore virksomheder opnå de samme konkurrencemæssige fordele som deres større konkurrenter, uden at skulle ansætte en fuldtids IT-chef.

Virksomheden BoldIT er etableret af Morten Lohse, der også er virksomhedens primære konsulent. Morten har 25 års erfaring fra IT-branchen, med mange virksomheder og forskellige roller på CV'et - senest som Senior Sales executive hos Fujitsu A/S.

- Det er netop min brede og dybe erfaring, der gør, at jeg kan levere de services, der er hjerteblodet i BoldIT, udtaler Morten der har boet i Haslev i 20 år og flyttede hertil sammen med sin familie for at komme tættere på naturen.

To af de vigtigste services er ,,IT-ledelse efter behov" og ,,Fri og Ubegrænset". Se mere på www.boldit.dk