Vaccineskilte blev kaldt for 'groteske' og 'ekstremt uheldige' - nu er de blevet ændret

Skiltene, der viser vej til Hillerøds nye vaccinecenter, er blevet ændret

OPDATERET ONSDAG KLOKKEN 15.43 MED KOMMENTARER FRA MICHAEL LANGGAARD NIELSEN FRA REGION HOVEDSTADEN OG THOMAS ELONG NEDERST I ARTIKLEN

Region Hovedstaden har nu ændret på de udskældte skilte, der viser vej til det nye corona-vaccinecenter i Østergade i Hillerød.

De fleste har trukket på smilebåndet af skiltene, mens andre på Facebook har kaldt dem for både 'groteske' og 'tragikomiske'.

Mange mener nemlig, at pilene på skiltene kunne forveksles med et kors, og det kalder det lokale byrådsmedlem Thomas Elong (V) for "ekstremt uheldigt".

Se flere før og efter-billeder i galleriet øverst i artiklen...

"Vi har alle mistet til corona. Nogle har mistet deres kære, andre deres job og frihed. Derfor er det meget ekstremt uheldigt, at de opstillede skilte af vaccinationscentret indeholder et kors, som for mange forbindes med sorg og tabet af deres kære," har Thomas Elong tidligere sagt til Hillerød Posten.

Ikke tydelig nok

Han tog derfor sagen i egen hånd og satte søndag et par stykke tape på et skilt på Holmegårdsvej, så den lodrette streg blev til en tydelig pil - og altså ikke længere lignede et kors.

Region Hovedstaden sendte tirsdag en mail til Hillerød Posten, hvor man forklarede, at skiltene nu ville blive lavet om, da de ikke var tydelige nok.

"Region Hovedstaden er blevet bekendt med, at skiltningen til vaccinationscenteret ikke har været tydelig nok. Derfor er regionen nu i gang med at rette skiltene til, så det bliver mere tydeligt, hvordan borgerne kommer frem til centeret i Hillerød", stod der i mailen fra presseafdelingen.

Men onsdag eftermiddag lægger Michael Langgaard Nielsen, der er vicedirektør i Center for Ejendomme i Region Hovedstaden, sig fladt ned og erkender, at skiltene langt fra var optimale.

Vi har simpelthen ikke været opmærksomme på, at det, der skulle ligne et kryds, også kunne opfattes som et kors. Det er simpelthen en fejl og en tanketorsk, siger Michael Langgaard Nielsen til Hillerød Posten.

Vi har selvfølgelig også fulgt med i debatten på blandt andet Facebook, og vi må bare indrømme, at de første skilte ikke var optimale. Det har på ingen måde været vores hensigt, at folk skulle tænke på et kors, når de så skiltene, og derfor har vi også sørget for at lave dem om nu, tilføjer han.

Og det glæder Thomas Elong, at regionen nu har indrømmet fejlen og rettet skiltene.

"Hvor er det dejligt at se, at regionen også kan se, at de opsatte skilte sendte et meget uheldigt signal," siger han til Hillerød Posten onsdag eftermiddag.