Skovlunde-byggeri får kun fire etager

Byggeriet af det nye Skovlunde Nord skrider langsomt fremad. Netop nu er byggeriet af et lejlighedsbyggeri ved Bybuen og langs Ballerup Boulevard på vej.

Den anden udvikler af området, JN Group, der også står for udviklingen af Center Nord, planlægger et byggeri af lejligheder langs Bybuen, der skal binde Delområde 1 (nettobygningen) sammen med det netop igangsatte byggeri ved Ballerup Boulevard.

I den forbindelse har bygherren søgt om dispensation til at forøge antallet af etager på en del af det planlagte byggeri fra fire til fem etager.

Meningen var at skabe en overgang mellem de fire etager ved Nettobygningen og de kommende fem etager ved det netop igangsatte byggeri ved Ballerup Boulevard og samtidig etablere tagterrasser på resten af bygningen.

Men det har et flertal i teknik- og miljøudvalget nu sagt nej til.

Følger lokalplanen

Indstillingen fra forvaltningen var ellers, at man godt kunne dispensere fra lokalplanen, der dikterer fire etager, men det ville et flertal i udvalget altså ikke være med til.

”Vi kan godt se meningen med, at bygherren ville opføre fem etager og det er også helt normalt, at man søger om en dispensation. Men vi har lyttet til de mange borgere i Skovlunde, der er imod flere etager og derfor har vi valgt at afvise ansøgningen. Det betyder, at der kun kommer fire etager, ganske som det var fastlagt i lokalplanen fra starten,” siger formand for teknik- og miljøudvalget, Hella Hardø Tiedemann (A).

I henhold til lokalplanen skal stueetagen bruges til liberalt erhverv eller butikker og boliger på de øvrige etager.

Næste udfordring bliver, som altid, plads til parkering.

”Vi har på nuværende tidspunkt ikke nok p-pladser, men det skal vi finde en løsning på, så vi sikrer, gode parkeringsforhold og en god trafikafvikling i området,” siger Hella Hardø Tiedemann.

Kun Enhedslisten stemte imod afvisningen.

Klimaet først

”Vi mener, at når byggeriet er stationsnært, så skal man bygge så højt som lokalplanen tillader - her altså fem etager.

Det betyder ikke, at der skal være ti etager, men så højt som muligt. Det er af klimahensyn og samtidig så det faktisk pænt ud. Derfor valgte jeg at stemme imod,” siger Stine Rahbek Pedersen (Ø).

Hun medgiver, at man som politiker også skal lytte til borgernes ønsker.

”Jeg synes også, at man skal lytte til borgerne, men indimellem vejer klimaet tungere. Det er ikke altid populært, men det må jeg stå på mål for og i denne her sag synes jeg altså, at klimaet og fremtiden var vigtigere. For når først der er bygget, kan det ikke laves om,” siger Stine Rahbek Pedersen, som pointerer, at hun synes der faktisk bliver bygget for meget og for tæt i bymidterne.

”Der skal også være plads til det grønne og naturen i kommunen, så når vi skal bygge, så skal vi gøre det højt i stedet, så der netop ikke bliver bygget så tæt,” siger Stine Rahbek Pedersen.