Underbrandmester Rene Korntved Rasmussen er død

Flemming Nygaard-Jørgensen, beredskabsdirektør, Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Underbrandmester Rene Korntved Rasmussen døde i forbindelse med en udrykning om aftenen den 12. januar 2021, hvor han blev ramt at et hjertestop.

Rene var sammen med kollegerne på vagthold 2 på St. Næstved kaldt på udrykning kl. 19.36.

Rene kommer hurtigt hjemmefra til brandstationen og får hurtigt taget sit indsatstøj. På vej hen til den brandbil, som han skal køre med, falder han omkuld med hjertestop.

Kollegerne der er mødt ind til udrykningen går hurtigt i gang med livreddende førstehjælp og brug af hjertestarter, samt får tilkaldt ambulance.

Ambulancebehandlerne får med deres indsats gang i Renes hjerte og vejrtrækning igen, og han bliver kørt til sygehuset i Køge.

Desværre konstaterer man på sygehuset, at Rene er ramt af en massiv blodprop i hjertet, og han afgår ved døden på sygehuset med sine nærmeste omkring sig.

Rene kommer ud af en brandmandsfamilie, hvor hans far og farbror har været brandmænd i Næstved.

Rene begyndte som deltidsansat brandmand i Næstved den 1. december 1996, og den 1. september 2014 blev han fuldtidsansat på St. Næstved som beredskabsassistent, hvor han udover at fungere som brandmand, har arbejdet på autoværkstedet med at servicere og vedligeholde Næstved Kommunes biler. Rene har ved flere lejligheder givet udtryk for, at det var et stort ønske og drøm, der gik i opfyldelse, da han blev fuldtidsansat ved beredskabet.

Den 31. marts 2017 havde Rene gennemført og bestået holdlederuddannelsen. Han blev udnævnt til underbrandmester den 1. april 2017, og han begyndte at fungere som holdleder på udrykningerne fra St. Næstved,

Rene var en dygtig, engageret og energisk brandmand og holdleder, der gik forrest, når opgaverne skulle løses, uanset om det var i forbindelse med udrykninger eller hverdagens opgaver på brandstationen.

Rene var altid hjælpsom og sine venners bedste ven. Man kunne altid stole på Rene, og han var altid klar til at hjælpe.

Rene blev 50 år og vil blive savnet blandt kollegerne og vennerne på brandstationen i Næstved.

Mine varmeste tanker går til Renes familie i denne svære tid, hvor ord er utilstrækkelige.

Æret være Rene Korntved Rasmussens minde.