Covid-19 gav millionunderskud hos DanTools

Cororna-pandemien har været et dyrt bekendtskab for DanTools i Herrestrup, der netop har offentliggjort regnskabet for 2019-2020 og et underskud på 1.050.718 kroner, mod et overskud på 2.077.103 kroner i forrige regnskabsår.

Selskabets balance pr. 30. september 2020 udviser en egenkapital på 7.432.897 kroner.

»Som følge af udbruddet af Covid-19 i regnskabsåret er efterspørgslen efter selskabets produkter midlertidigt faldet markant, hvilket har påvirket selskabets økonomiske forhold væsentlig i form af en lavere omsætning og resultat. Ledelsen vurderer, at selskabet har et tilstrækkeligt likviditetsberedskab til at imødegå den reducerede omsætning«, skriver ledelsen i regnskabets ledelsesberetning.

I regnskabet kan man læse, at der det seneste år har været en nedgang i gennemsnittet af antallet af ansatte fra 47 til 38 i det netop afsluttede regnskabsår.

DanTools er en nichevirksomhed, der laver de værktøjer, der er så små, at man kan lave små plastemner inde i høreapparater, mikrofoner og pickupper til pladespillere, som jo har fået en renæssance de senere år.

Det er en virksomhed med et højt teknologisk niveau, og det kræver specialuddannet arbejdskraft. Men uddannede Værktøjs- og plastmagere er en mangelvare.

Virksomheden begyndte i 1985 under navnet Dana Ballerina i Veddinge, men voksede rykkede til Asnæs og skiftede navn til Muphone A/S i 2001.Fire år senere fusionerede Muphone med salgsvirksomheden DPA Microphones og tog navnet DPA Microphones.

Dan Jensen solgte sine aktier i firmaet i 2012 og købte værktøjs- og sprøjtemagerdelen og rykkede til Herrestrup, hvor virksomheden siden har haft adresse.