Færre doser får region til at pause vaccination af nye grupper

Region Nordjylland reserverer vaccinedoser til andet vaccinestik på grund af uklarhed om levering.

Region Nordjylland modtager i denne uge halvt så mange coronavacciner fra Pfizer/BioNTech som ventet.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Derfor sætter regionen den videre udrulning af vaccinationsplanerne for nye grupper på pause. Den genoptages, når der er mere klarhed om de fremtidige leverancer af vacciner.

- Det betyder, at de resterende vaccinedoser i Region Nordjylland indtil videre reserveres til de borgere og personale, der skal have deres andet stik og dermed bliver færdigvaccineret, hedder det i pressemeddelelsen.

Det kræver to skud af vaccinen fra Pfizer/BioNTech for at opnå fuld effekt.

Pfizer oplyste fredag, at selskabet leverer færre vacciner denne uge, fordi det skal opgradere sin fabrik i Puurs, Belgien.

Pfizer/BioNTech har meddelt, at man fra 25. januar igen vil levere det antal doser af vaccinen som tidligere lovet.

Der er flere grupper i Region Nordjylland, der skulle have haft første vaccinestik i denne uge, som på grund af uklarheden om vacciner må vente.

Det omfatter en mindre gruppe hospitalsansatte og kommunale plejehjemspersoner. Derudover påvirker det borgere i særlig risiko og en række sociale tilbud.

- Når der er en afklaring om de kommende ugers leverancer, så aktiveres planen for disse grupper selvfølgelig straks igen, oplyser regionen i pressemeddelelsen.

Ifølge leveringsplanen fra Pfizer skulle Danmark i denne uge modtage 59.475 doser covid-19-vaccine.

Det er endnu uklart, hvor mange færre doser der vil blive leveret i denne uge på landsplan. Men i Nordjylland er antallet altså halveret. Regionen sætter ikke et nøjagtigt tal på.

Foruden vaccinen fra Pfizer/BioNTech er en coronavaccine fra Moderna også i brug i Danmark. Den blev dog godkendt til brug senere og er ikke udrullet i Danmark samme omfang som Pfizer-vaccinen.