Rystet over afstand til vaccinations-steder

Efter at have læst DAGBLADET onsdag 6. januar, hvor en artikel beskrev den meget store afstand til regionens vaccinationssteder for borgerne på Stevns, blev jeg ærligt talt rystet over, at man fra den socialdemokratiske ledede region har valgt at prioritere Stevns så langt nede på listen, som de har gjort.

Det er ikke fair, at borgerne er tvunget til at skulle køre så langt for at få en vaccine, og det lader til, at regionen har glemt Stevns i deres planlægning. Det må være logistisk muligt at tilgodese stevnsboerne.

Jeg har naturligvis forståelse for, at vaccinerne skal behandles på en bestemt måde. Men vi har eksempelvis et stort sygehus i Køge, hvilket jeg ikke kan se problemet i, at man brugte. Ydermere har det jo sagtens kunnet lade sig gøre at vaccinere ældre mennesker i Næstved Kommune på testcentret på Grimstrupvej i Næstved.

Ved at oprette nogle flere steder vil man også kunne spare en del på transporten. Jeg er sikker på, at hvis man forsøger at gøre tallene op i forhold til de borgere, som man er nødt til at sende med Movia Flexbiler, så bliver dette noget dyrere i det samlede billede. Derfor opfordrer jeg, sammen med DF-Stevns, til at Region Sjælland hurtigst muligt finder en model, der tilgodeser borgerne på Stevns.

Nichlas Arne Nymann

indstillet som regionsrådskandidat for DF-Stevns

Agervænget 10D

Store Heddinge