Mindeord om spejdernes gode mand

Klaus Vang, tidligere formand for De Vilde Svaner, døde lige før jul

Det er med stor bedrøvelse, at vi har erfaret, at Klaus Vang er død kort før jul sidste år. Han blev 71 år.

Da Klaus' sønner blev spejdere i De Vilde Svaner for mere end 30 år siden, blev Klaus selvfølgelig også medlem af gruppens styrelse, hvor han også var formand i fem år fra 1989 til 1994.

På det tidspunkt var gruppen i færd med at flytte fra Det Gamle Hospital på Niverød Byvej til nye lokaler på Møllevej. Og der fik spejdergruppen gevinst af Klaus' store engagement og organisationstalent.

Klaus' drenge droppede ud af spejderiet i midten af 1990'erne, men det gjorde Klaus ikke. Posten i De Vilde Svaners styrelse blev skiftet med en plads i Karlebo Kommunes folkeoplysningsudvalg, hvor Klaus repræsenterede spejdernes og FDF-ernes interesse frem til 1998. Derudover indtrådte han i Råbjergfonden, som administrerede en spejdergrund og hytte ved Gribskov. Og så kom han ind i bestyrelsen for Spejderfonden Gurredam, som ejer spejdercentret af samme navn, hvor tusindvis af spejdere hvert år får store oplevelser. Det sidste sted sad han indtil sin død.

Overalt hvor Klaus var med, var han en god mand for spejderne, og hans virke og engagement vil være savnet.

Klaus efterlader sig kone, to sønner, svigerbørn og børnebørn.

Mindeord modtaget af : Hanne Ishøy Nielsen, Pia Parvang, Karsten R. Møller, Hanne Larsen, tidligere gruppeledere i De Vilde Svaner, Nivå, Det Danske Spejderkorps.

NB. Klaus Vang kunne i øvrigt i april 2018 fejre sit 40 års jubilæum hos NIRAS.