10 lokale plejehjemsbeboere er døde med corona, siden pandemien brød ud

Dødeligheden på Hillerøds plejehjem har ikke været højere end normalt

10 beboere på Hillerød Kommunes plejehjem, der var smittet med covid-19, er døde, siden pandemien brød ud i marts sidste år.

Det oplyser Hella Obel, der er afdelingschef for Ældre & Sundhed i Hillerød Kommune, til Hillerød Posten.

"Vi har haft 10 dødsfald på fire plejehjem, hvor borgerne er døde med covid-19. I hvert fald tre af de ti var, inden de blev smittet, erklæret terminale," siger Hella Obel.

Minds tre af beboerne var altså så syge i forvejen, at de ikke længere fik livsforlængende behandling,

Corona-smitten har ramt bredt på de lokale plejehjem.

"Vi har haft tilfælde af corona på de fleste af vores plejehjem, for ligesom det rammer bredt i samfundet, har det ikke været muligt at holde virus helt ude af plejehjemmene. Men vi har arbejdet målrettet med at stoppe smitten, når den kom, og vi har i langt de fleste tilfælde formået at isolere smitten ret hurtigt. Vores personale har været virkelig dygtige til at håndtere denne virus, de har gjort alt, hvad man kan for undgå sygdom og dødsfald," siger Hella Obel, der samtidig understreger, at der ikke er flere plejehjemsbeboere, der er døde end normalt.

"Det er vigtigt at understrege, at vi ikke har oplevet en højere dødelighed på vores plejehjem end en normal vinter, hvor vi for eksempel ofte har influenzaudbrud," siger hun.

Der bor cirka 400 beboere på plejehjemmene i Hillerød Kommune.

På landsplan er cirka 2.000 personer døde med covid-19. Omkring 700 af dem boede på plejehjem.