Snakken gik om bordene til hyggeligt Spis Sammen arrangement

Tre langborde var fyldt med glade gæster, da Ældre Sagen Store Heddinge afholdt stort Spis Sammen arrangement i Stevnshallen.

Store Heddinge: Tirsdag middag i sidste uge havde Ældre Sagen Store Heddinge inviteret til hyggeligt Spis Sammen-arrangement i det store mødelokale i Stevnshallen.

De i alt 110 billetter blev hurtigt solgt, ikke kun til medlemmer af Ældre Sagen, men til alle som gerne ville indtage en god og veltilberedt varm frokost i hyggeligt selskab og med efterfølgende kaffe, sødt og underholdning.

- Vi har fået penge fra Folkebevægelsen mod ensomhed, og derfor kunne vi sælge billetterne til en lavere entrépris på kun 50 kroner, fortæller Kirsten Skov, som er socialhumanitær koordinator i Ældre Sagen Store Heddinge.

Hun har sammen med de fire frivillige: Marianne, Kirsten, Lisbeth og Else Marie, stået for spisearrangementet. De udgør tilsammen et nyt aktivitetsudvalg under Ældre Sagen Store Heddinge, og udover tirsdagens Spis Sammen-frokost har de allerede datosat fire nye arrangementer i 2023-kalenderen.

- De fire frivillige var tidligere i mandagscaféen, som nu er lukket, men vi er heldige, at de nu er kommet over til os, fortæller formanden for Ældre Sagen Store Heddinge, Dorete Olsen, som bød de mange middagsgæster velkommen, herunder socialudvalgsformand Tim Christensen (S), som også var blevet inviteret til at spise med.

Kirsten Skov præsenterede dagens program og menuen, som var tilberedt af forpagterparret fra vandrerhjemmet i Store Heddinge, Tina og Anders Ringsmose. Den stod på god, gammeldags forloren hare - to skiver til hver, samt ad libitum hvad angik kartoflerne, den brune sovs, de grønne ærter og tilbehøret i form af surt og ribsgele.

Gode snakke og nye 
bekendtskaber

Ved et af bordene sad blandt andet tidligere skobutikindehaver i Store Heddinge, Jørgen Sten Hansen med sin hustru Bente, og de havde fået selskab af Inge Mathiasen, som også bor i Store Heddinge; omend de kun kender lidt til hinanden, bl.a. bor de i det samme boligselskab, oplyste Inge Mathiesen.

Bente og Jørgen Sten Hansen har ikke tidligere været med til et spis sammen arrangement i Ældre Sagen.

- Men det kostede kun 50 kroner - det var for godt et tilbud at sige nej til, lyder det fra handelsmanden, der afhændede butikken Oluf Hansen sko tilbage i 2014.

De seneste år har Jørgen været formand for Store Heddinge og Omegns Pensionistforening, hvor der også afholdes forskellige arrangementer og ture ud af huset for medlemmerne.Snakken rundt om bordet gik, og der kom flere gode historier på bordet. Inge fortalte, at hun er født i Canada, men har boet det meste af sit liv på Stevns, har haft forskellige bogholder-jobs i bl.a. Københavns-området, og så var hun frivillig i Stevns Lokal Radio, indtil den lukkede i 2019. Hendes far var for øvrigt fætter til forfatteren Martin A. Hansen. Sådan kan man komme til at lære nye mennesker at kende, når man møder op til et fællesarrangement som Ældre Sagens spis sammen-arrangement forrige tirsdag.

Det var også en af årsagerne til, at ægteparret Bente og Knud Laursen fra Strøby Egede, som sad på den modsatte side, deltog. Også for dem var det første gang, at de var med i et fællesspisningsarrangement i Ældre Sagen-regi:

- Vi synes, at det da var noget, vi gerne ville prøve. Man skal jo passe på med ikke at isolere sig, sagde Knud, der er født i Salling ved Limfjorden, men de seneste 25 år har boet i Strøby Egede.

Knud var i mange år murermester med eget firma i Faxe inden han for år tilbage gik på pension.

Sådan gik snakken muntert og højlydt ved alle bordene, alt imens den gode mad blev indtaget.

Fællessang og julequiz

Efter maden var der fællessang og festlig underholdning med Karin og Klaus (fra Servants). Klaus sang for og stemte i med sin guitar. Allerede de første numre var gode, gamle klassiker: ’Tag med ud og fisk’ og ’Så længe jeg lever’, som de fleste kunne synge med på.

Efter de to sange, kom Karin også ind på ’scenen’, og duoen spillede glad julemusik. Der blev taget hul på Tip et Hit-quizzen, i en særlig juleudgave, med røde tipskuponer, rød nissehue og masser af kendte julenumre, alt imens der blev serveret kaffe med kager til og en lille skarp afsluttende med lodtrækning om blomsterne på de fint dækkede borde: Røde julestjerner, som uden tvivl kan pynte videre hjemme i stuerne hos de heldige vindere, som fik udtrukket deres nummer.

- Den type arrangementer kunne vi godt bruge nogle flere af, lød det fra en anden af deltagerne, Erik From fra Rødvig, da han senere på ugen og i anden sammenhæng talte med Stevnsbladets redaktion.