ATP-ansatte sender nødhjælp til ukrainske familier

Kunderådgiver
Lone Christensen og kok Christina Lorentzen har begge været med til samle sammen til de mere end 20 kasser med nødhjælp, der nu skal sendes til Ukraine.Foto: Anders Ole Olsen

Julen er hjerternes fest, og et år præget af kraftige økonomiske udsving er ingen undtagelse. I hvert fald ikke hos ATP, hvor man netop har afsluttet en stor indsamling på alle afdelingerne, herunder den i Vordingborg.

Sammen er de ansatte gået efter at sende store mængder nødhjælp med PostNord til familier i Ukraine. De ansatte har til sammen samlet godt tre ton, svarende til cirka et 1 kg. pr. medarbejder.

Indsamlingen er en del af PostNords tilbud om at sende nødhjælp til Ukraine uden beregning. De ønskede donationer er detaljeret beskrevet i pakkelister med alt fra varmt tøj, mad og tæpper.

- Det er ikke svært at forestille sig, hvor vanskeligt det er at komme igennem en vinter uden de mest basale fornødenheder. Mange vil gerne hjælpe, og her er der en meget konkret mulighed for at bidrage hurtigt og direkte, som jeg personligt gerne vil gøre brug af. Og det tror jeg, at jeg har mange kolleger i ATP, der også vil, forklarer Birgitte Lund Henneberg, Head of External Relations hos ATP.

- Derfor fik jeg den idé at gøre det nemt for kollegaer i ATP at aflevere deres donationer, når de er på arbejde. Dermed er vejen fra tanke til handling gjort endnu kortere. Jeg håber samtidig, at vi med initiativet kan være med til at sprede budskabet og få endnu flere med på idéen. Hver især kan vi gøre lidt. Sammen kan vi gøre en forskel, siger hun.

Nemt bare at tage med

I afdelingen på Kuskevej i Vordingborg har de ansatte været gode til at hjælpe med indsamlingen. Omkring 20 kasser er det blevet til, og de sidste ting mangler stadig at blive pakket ned.

Lone Christensen, kunderådgiver i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, er en af dem, der har gået hjemmet efter for mulige donationer.

- Jeg havde blandt andet en masse tæpper liggende, som jeg ikke bruger, så dem har jeg pakket ned. Der er også kommet lidt konserves med, forklarer hun og tilføjer, at hun til at starte med var lidt udmattet over endnu en indsamling for de krigshærgede ukrainere.

- Der har været rigtig mange indsamlinger i løbet af året, og jeg har måske følt, at det har været lidt for voldsomt. Men det er noget andet, når man kan stå sammen med sine kolleger. Det gør det mere nærværende, forklarer hun.

- Og så er det jo også bare nemmere, at man kan sætte det af på arbejde i stedet for at skulle aflevere det et sted, forklarer hun.

Også Christina Lorentzen, der er kok i ATPs kantine i Vordingborg, har været med til indsamlingen. Hun har doneret tæpper, overtøj og noget gammelt skitøj.

- Vi har det selv lidt inde på livet her, fordi vi har en ukrainer ansat i kantinen. Det er fedt at se, at der har været så stor opbakning. Det har jo også været nemt, når man bare har skullet tage det med på arbejde, forklarer hun.

Alle kan sende hjælp

I Ukraine kan vintertemperaturen komme helt ned på minus 20 grader og uden nødhjælp kan vinteren blive fatal, oplyser FN’s flygtningeorganisation. Det er det ukrainske postvæsen, Ukrposhta, der har bedt PostNord om hjælp til indsamling og transport af humanitær bistand. Der er fortsat postomdeling i det meste af landet, og PostNord hjælper deres kolleger i Ukraine ved at give danskerne mulighed for at sende gratis nødhjælp via postvæsnet.

ATP’s egen indsamlingen slutter i dag, 22. december, hvorefter PostNord afhenter pakkerne hos ATP’s lokationer i blandt andet Vordingborg.

Man kan også selv sende pakker med humanitær hjælp med PostNord, så længe behovet eksisterer i Ukraine. Man kan læse mere om projektet på www.postnord.dk/kampagne/stot-ukraine hvor man også kan downloade PostNords særlige pakkelabel til nødhjælpspakker til Ukraine.

Foto: Anders Ole Olsen