Kommune har betalt 245.000 kr. i godtgørelse til invalideret pædagog

Holbæk: Holbæk Kommune er blevet tvunget til at betale 245.000 kroner i godtgørelse til en tidligere skolepædagog. Det skriver pædagogernes fagforbund BUPL på deres hjemmeside bupl.dk.

Ifølge artiklen på bupl.dk udspringer sagen af, at skolepædagogen, som arbejdede på Udby Skole, for tre år siden blev ramt af et bordtennisbat i baghovedet og fik en arbejdsskade. Det har siden haft store konsekvenser for pædagogen både arbejdsmæssigt og privat. For efter knap et år med hele og delvise sygemeldinger blev skolepædagogen fyret.

Nu har Ligebehandlingsnævnet afgjort, at den afskedigelse var udtryk for forskelsbehandling på grund af handicap, fordi Holbæk Kommune, som altså var hans arbejdsgiver, ikke havde gjort nok for at tage hensyn til de alvorlige følger, som pædagogen fik efter sin arbejdsskade.

Kommunen har derfor måttet betale ham en godtgørelse på de 245.000 kroner. Det svarer til ni måneders løn, skriver BUPL i artiklen.

Taget til efterretning

Det var netop BUPL, der på vegne af pædagogen, havde bragt sagen for Ligebehandlingsnævnet.

Faglig konsulent i BUPL Midtsjælland Birgitte De La Cruz er ifølge artiklen tilfreds med, at pædagogen har fået godtgørelse. Men hun ville ønske, at sagen ikke var kommet så vidt.

Til bupl.dk siger hun blandt andet, at den bedste løsning ville have været, hvis Holbæk Kommune ikke havde afskediget pædagogen og i stedet havde forsøgt at afsøge de muligheder, der var for at fastholde ham i arbejdet.

Hun udtaler videre i artiklen, at hun i denne type sager altid bestræber sig på at finde et forlig, men at det har kommunen heller ikke ønsket.

Til BUPL udtaler Peter Joensen, afdelingsleder for HR i Holbæk Kommune, blandt andet, at kommunen tager afgørelsen til efterretning, og at den vil kigge i den for at se, om der er en læring i den i forhold til kommunens sagshåndtering, som kommunen kan bruge fremadrettet.

- Selvfølgelig skal alle ansatte i Holbæk Kommune mærke, at vi har en mangfoldighedspolitik og en god personalepolitik. Vi skal passe på med at lade enkeltsager overskygge, at vi har 5.000 ansatte med et godt arbejdsmiljø. Vi er en stor organisation, og vi gør det bedste, vi kan, tilføjer han i artiklen på bupl.dk.

Læs hele BUPLs historie her

Foto: Agner Ahm