UNICEF: Rekordstort behov for hjælp

Foto: Peter Kenworthy.

Historisk mange børn har brug for hjælp, lyder det fra FN’s børneorganisation UNICEF, der i 5. december udsendte en nødhjælpsappel på rekordhøje 73 milliarder kroner. Appellen skal finansiere indsatser i 2023 og sigter mod at kunne nå 110 millioner børn verden over, skriver UNICEF i en pressemeddelelse.

- Flere børn end nogensinde har i dag brug for humanitær bistand. Klimaforandringer, konflikter og krige har resulteret i tårnhøje fødevarepriser og gjort millioner af børn endnu mere sårbare, end de var i forvejen, siger Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Det store behov for humanitær hjælp skyldes blandt andet krigen i Ukraine, tørken på Afrikas Horn og oversvømmelserne i Pakistan. Dertil kommer en genopblussen af sygdomsudbrud mange steder, herunder kolera og mæslinger.

UNICEFs appel for 2023 omfatter blandt andet indsatser som behandling af 8,2 millioner børn for akut underernæring, vaccination af 28 millioner børn mod mæslinger og at sikre adgang til rent vand til 63,7 millioner mennesker.

UNICEFs appel for 2023 omfatter finansiering af følgende lande-indsatser: Afghanistan (12 milliarder kroner), Ukraine og flygtningerespons (7 milliarder), flygtningekrisen i Syrien (6 milliarder), Den Demokratiske Republik Congo (6 milliarder) og Etiopien (4,7 milliarder).