Nyt sted: - Forældre skal trygt sende deres børn til Taastrupgaard

Kurt Scheelsbeck er fungerende borgmester i Høje-Taastrup, men har også fulgt tilblivelsen af Børne- og Kulturhuset de seneste år i sin egenskab af mangeårig formand for institutions- og skoleudvalget. Foto: Jørgen Jørgensen

Placeringen af Børne- og Kulturhuset i området Taastrupgaard er et led i en plan om at udvikle Taastrupgaard fra socialt boligbyggeri til et område med forskellige boligformer og tilbud, som åbner stedet for omverdenen. Derfor kan åbningen af huset også betragtes som en øvelse i at nedbryde fordomme.

Og det er man fra kommunens side opmærksom på.

- Forældre, der bor andre steder i kommunen, skal inviteres ind og se stedet og høre om, hvad huset rummer. På den måde skal de gerne opleve, at de trygt kan sende deres børn afsted til Taastrupgaard for at dyrke kulturtilbud, siger fungerende borgmester Kurt Scheelsbeck.

Også musik- og kulturskoleleder Jakob Weigand Götz er opmærksom på det at bygge bro - også mellem huset selv og dets naboer, hvoraf nogle har andre kulturelle rødder.

- Hvis der er noget kultur kan, så er det, at samles gennem en fælles oplevelse ved at være nysgerrig på det, som er nyt eller ukendt for én selv. Det kan blandt andet ske ved at mødes på tværs at kulturelle grænser. Jeg er selv meget nysgerrig på nogle instrumenter fra andre verdensdele, vi får ind her i huset, som jeg knapt nok ved, hvad hedder. Men det kan også være ved at vi samarbejder med de omkringliggende tilbud, siger musik- og kulturskolelederen.

Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Klik dig ind her på og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.