Tidligere borgmester fylder 75 år

Torsdag 24. november fylder tidligere borgmester, fhv. administrerende direktør, civilingeniør Steen Hasselriis, Frederiksværk, 75 år.

Efter 20 år i byrådet i først Frederiksværk og siden Halsnæs Kommune besluttede Steen Hasselriis i 2021 alligevel ikke at genopstille for Venstre til en ny periode, men han er fortsat formand for partiforeningen i Halsnæs.

Steen Hasselriis blev første gang valgt i byrådet i 2001 og var 2014-17 borgmester i Halsnæs, valgt på et flertal af Venstre og Dansk Folkeparti.

Steen Hasselriis er født i København som søn af en politimand. Han er uddannet civilingeniør fra DTU og havde en karriere som markeringschef i Siemens og adm. direktør i Store Nord, Rentokil og Linatex.

I 1996 købte han Hillerød Elevatorfabrik, som lå i Frederiksværk. Navnet blev ændret til HEFA og senere afhændet til verdens største elevatorfirma OTIS 2005.

Steen Hasselriis flyttede til Frederiksværk fra Birkerød i 1996, og det var først herefter at han blev politisk aktiv. Sammen med andre byrådskolleger blev han for et par år siden ridder af Dannebrog. I tidligere i år blev han udnævnt som æresmedlem af Venstre i Halsnæs.

Foto: Lars_Skov