Delte ulovlig sexvideo i gymnasiechatten: Seks år efter kom dommen

Retten i Helsingør har tildelt en 22-årig mand en fængsels- og bødestraf for filmningen og delingen af en ulovlig sexvideo - en episode, der fandt sted i november 2016.

Sagen blev behandlet som en tilståelsessag, men det fremgår af dombogen, at da den tiltalte i første omgang blev kontaktet af politiet “anede han ikke, hvad det drejede sig om”, men da politiet læste selve sigtelsen op, blev han klar over, at det måtte handle om episoden for seks år siden.

Her befandt tiltalte sig til en privatfest i Kokkedal, hvor han ud på natten filmede, mens to festdeltagere havde samleje. Det var dog ikke alle parter, der var med på den, og da de to personer ikke befandt sig på et frit tilgængeligt sted, mente anklagemyndigheden, at der var tale om en ulovlig video.

Det blev dog værre endnu, for umiddelbart efter at have filmet de to personers samleje valgte han at dele videoen med hele sin daværende gymnasieklasse i klassens gruppechat på Messenger.

Krænkede 26 personer på én gang

Dermed krænkede tiltalte blufærdigheden hos 26 personer på samme tid, og da først videoen var sendt, kunne den ikke slettes igen. Da han til festen blev konfronteret med sine handlinger, forsøgte han at “spamme” chatten, så videoen røg lang tilbage i beskedhistorikken, men det forsvinder den jo ikke af.

Hvorfor sagen har været så lang tid undervejs, fremgår ikke af dombogen, men det fremgår, at den dømte blev sigtet i oktober 2021, og at en af de forurettede fra videoen blev afhørt i december 2019. Det langstrakte forløb fik betydning for straffastsættelsen, der ellers normalvis ville have været hårdere i en sag som denne som en konsekvens af Umbrella-sagen.

- Henset til sagens langvarige forløb fastsættes straffen imidlertid til fængsel i 14 dage, lyder det i rettens begrundelse.

Den 22-årige er ikke tidligere straffet, og han er i dag i gang med at tage en kandidatgrad i Erhvervsøkonomi.