Faarbæk om skoleudfordring: Tag den nu med ro og husk trivslen

Det er vigtigt at huske skolebørnenes trivsel, når det skal besluttes, hvordan man vil imødekomme udfordringen med for lidt plads til det stigende antal skolebørn i Hedehusene de kommende år, mener byrådsmedlem og Socialdemokratiets gruppeformand Peter Faarbæk. Foto: Kasper Ellesøe

Hedehusene: Det er vigtigt at huske skolebørnenes trivsel, når det skal besluttes, hvordan man vil imødekomme udfordringen med for lidt plads til det stigende antal skolebørn i Hedehusene de kommende år, mener byrådsmedlem og Socialdemokratiets gruppeformand Peter Faarbæk.

De fem spor i den nybyggede skole Læringshuset i Nærheden vil på sigt ikke være nok, fordi der hurtigere end forventet er en stor tilstrømning af børnefamilier til området.

Peter Faarbæk opfordrer til, at man slår koldt vand i blodet i forhold til, hvornår der skal være fundet en løsning.

- I Læringshuset er der masser af plads med ledige lokaler til indskolingen helt frem til skoleåret 2025/26. I øjeblikket er der 15-20 tomme lokaler. Vores budskab hos Socialdemokraterne er: Lad os nu lige tage den med ro, siger Peter Faarbæk.

- Det handler om børn og deres trivsel, og det skal vi huske at have fokus på, tilføjer han og minder om, at selvom sagerne om skolekapaciteten i Hedehusene pt. er en del af byrådets budgetforhandlinger, så er de bud på løsninger, der er præsenteret i sagen for institutions- og skoleudvalget, ikke endeligt vedtaget endnu.

Konkret er der dels tale om, at der skal en midlertidig løsning på plads fra skoleåret 2024/25 til indskolingselever svarende til tre spor pr. klassetrin udover de fem i Læringshuset, og herefter også til mellemtrin og udskoling - hvorfor der også er tale om, at der skal findes en permanent løsning fra skoleåret 2028/29.

På bordet til den midlertidige løsning er blandt andet at tage dele af Charlotteskolen i brug igen.

Til den permanente løsning er Hedehusene Skole i spil med et forslag om, at hvis man påbegynder arbejdet i starten af 2023, kan den tages i brug fra 2028 - for eksempel i udbygget form.

Men det er endnu bare forslag - lavet af kommunens administration på baggrund af en prognose på skoleområdet, samt ud fra de muligheder kommunen har til rådighed. Der foreslås også andre løsningsmodeller, der er dyrere. Men de nævnte er dem, der anbefales af administrationen.

Og det er her, at Peter Faarbæk tillader sig at stille sig skeptisk med en række spørgsmål.

- Der er altså flere vinkler på det her end det, der er præsenteret i sagen. Vi i Socialdemokratiet har stillet en række spørgsmål til det pædagogiske: Hvad er det for nogle tanker, man gør sig? Risikerer de børn, som skal starte i indskolingen i Hedehusene om nogle år først at skulle være i Læringshuset, så på Charlotteskolen, og så på Hedehusene Skole? Skal de flyttes to gange? Skal nogle af dem tilbage i Læringshuset?, spørger han, inden han tilføjer:

- Når nu der er tre år til, at det er nødvendigt med pladsen, så skal vi passe på ikke at forhaste os og beslutte noget, der ikke er det bedste for børnene, siger han.

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Klik dig ind her på og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.