- Forfejlet inklusion har sendt folkeskolen ud i frit fald

Lars Prier (DF) stiller op til Folketinget i Taastrupkredsen. Han er uddannet lærer og har siddet i byrådet i Høje-Taastrup siden 1998. Foto: Jørgen C. Jørgensen

Lars Prier stiller op for DF i Taastrupkredsen til folketingsvalget. Han er 57 år og har boet i Høje-Taastrup hele sit liv. Som 50-årig blev han far for første gang. Nu har han og hustruen Louise tre døtre ved navn Liva, Clara og Thea. De seneste fem år har familien boet på Ibsensvej i Taastrup.

Hvorfor stiller du op i Taastrup-kredsen?

- Jeg stiller op i Taastrup/Albertslundkredsen, fordi jeg bor i dette område. Det er her, jeg har mit liv, mine venner og familie, og jeg ved, hvad der “rør sig” her, samt hvilke problemer og udfordringer begge kommuner slås med.

Jeg vil – såfremt jeg måtte blive valgt – i det hele taget gerne tale ”Vestegnens sag” på Christiansborg. Den er ofte ikke blevet hørt, og slet ikke i forbindelse med de udligningsreformer (den sidste undtaget), som har kostet vestegnskommunerne mange penge; hårdt tiltrængte midler, som oftest er endt i vestjyske udkantskommuner.

Hvad tror du bekymrer borgerne på Vestegnen mest?

Jeg tror, at tryghed, når man færdes i byen, optager mange borgere, ligesom problemer med inklusion i folkeskolerne generelt optager mange familier, som har skolesøgende børn.

Dertil kommer en generel bekymring for fremtiden i forhold til de voldsomme omvæltninger, der sker i verden lige nu, og som påvirker vores liv på alle områder fra miljøspørgsmål til den enkelte families privatøkonomi.

Hvad er din mærkesag?

Jeg har flere mærkesager. Heriblandt en stram udlændingepolitik, og et opgør med en forfejlet inklusionstanke i folkeskolen, som har sendt folkeskolen ud i frit fald og en strøm af elever over i privatskolerne.

Jeg vil også nævne omsorgen for vores ældre og genopbygningen af vores forsvar som meget vigtige mærkesager.

Læs også, hvad de andre opstillede kandidater på Vestegnen har af mærkesager i de relaterede artikler på sn.dk/taastrup.

Få overblikket over samtlige kandidater ’Overblik: Hvem stiller op til Folketinget for Vestegnen’.

HVAD MENER DE ANDRE KANDIDATER?

I artiklen ’Overblik: Hvem stiller op til Folketinget for Vestegnen’ kan du få et indblik i modkandidaternes holdninger.

Herunder kan du læse om de forskellige spidskandidater, der stiller op i Taastrup-kredsen og i Københavns Omegnes Storkreds

Socialdemokratiets Gunvor Wibroe vil gøre noget ved de unges trivsel:

Merete Scheelsbeck vil gøre noget ved utrygheden

De Radikales Esat Sentürk vil styrke integrationen

SF’s Vivi Nør Jacobsen vil værne om ungdommen.

Venstres Lennart Hartmann er bekymret for de stigende priser.

Enhedslistens Helge Bo Jensen vil gøre mere for dem, der har allermindst.

Dansk Folkepartis Lars Prier mener, at folkeskolen har fejlet.

Hos Alternativet drømmer Irina Bjørnø om fred og kødfrie zoner i byen.

Hos Ny Borgerlige har Claus Bøgh Svenningsen en ambition om at redde Danmark

Moderaternes Monika Rubin vil have en en mere effektiv sundhedssektor

Liberal Alliances Danny Malkowski mener, at ingen skal betale skat af de første 7.000 kroner.

Husk, du kan læse flere nyheder fra Høje-Taastrup Kommune på www.sn.dk/taastrup

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Klik dig ind her på og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.