Ukrainske børn glemte alt om krig for en stund

Frederiksborg Byskole på Carlsbergvej summede i efterårsferien af liv og glade dage, da 35 ukrainske børn og unge og ti pædagoger og DGI-instruktører legede, dyrkede idræt og havde det sjovt sammen.

Der blev spillet fodbold, volleyball, sanket svampe, lave bålmad og krea-ting, leget gamle skolegårds-lege og spillet rundbold og brætspil.

Og så gik turen også til Nordeuropas største akvarium Den Blå Planet.

“Vi mødtes om leg, om idræt og om det, der ikke nødvendigvis kræver, at vi forstår hinandens sprog, men hvor vi kommunikerer gennem sjov og aktivitet,” fortæller udviklingskonsulent Peter Bennett fra DGI, der tilrettelagde aktivitetsdagene med pædagogisk koordinator Daria Iakovenko fra Hillerød Kommunes skoleafdeling.

Formålet med efterårscampen var at give de ukrainske børn en stund, hvor de kunne glemme trængslerne hjemme i Ukraine og samtidig bringe dem tættere på foreningslivet i Hillerød.

“Efter campen er der flere af børnene, der gerne vil melde sig ind i en forening, så de kan fortsætte aktiviteterne,” fortæller Peter Bennett.

Aktivitetsdagene blev støttet af midler fra Broen Hillerød, Hillerød Kommunes ’Bevæg dig for livet’-pulje, Hillerød Industri- og Håndværkerforenings Fond og Mødrehjælpen i Hillerød.