19 grader i skolerne kan ramme skævt

19 grader er den temperatur, som politikerne i Lejre nu har besluttet skal gælde i alle Lejres folkeskoler. Alle elever skal fremover indstille sig på at kompensere for kolde fingre og fødder med ekstra trøjer og varme jakker samt varmt fodtøj.

- Vi har netop talt om det, så sent som mandag, fortæller formanden for Lejre Lærerforening, Per Brinckmann.

- De 19 grader er et vilkår - vi står midt i en energikrise med stigende priser på el og andre varmekilder. Men vi kan også se problemstillinger og udfordringer i, at temperaturen skrues ned på skolerne, siger formanden til Dagbladet Roskilde.

19 grader er ikke så koldt, hvis man bevæger sig meget eller går omkring. Men i klasserne sidder børnene som oftest relativt stille, og så bliver fingre og fødder kolde.

- Vi er især bekymrede for børn, der kommer fra familier, der ikke er så ressourcestærke. De forældre, som ikke har overskud til at give deres børn en ernæringsrig madpakke med. Det er de samme forældre, som måske ikke sørger for, at deres børn får varme uldsokker på i skole. Så sænkningen af temperaturen kan ramme skævt, forklarer Per Brinckmann.

Han nævner, at der generelt er bekymring for, hvad der sker med koncentrationen hos børnene, hvis de får kolde fingre og fødder.

- Måske flere bliver mere syge med forkølelser og influenza. Men vi ved det ikke. Til gengæld vurderer tillidsrepræsentanterne, at lærerne godt kan håndtere de 19 grader, siger Per Brinckmann.

Måske man kan bede om, at der på en eller anden måde fremskaffes tæpper, som eleverne kan lune sig med i klasserne?