Bibliotek går i fantasy-mode

Det plejer altid at være lidt af et tilløbsstykke, når Rødovre Bibliotek inviterer børn og unge indenfor til Magiskolen, der altid foregår i skolernes efterårsferie i uge 42.

Rødovre Bibliotek har sammensat et magisk program til børnene, hvor de kan lave tryllestave, se Vildheks i Viften, slås med erfarne krigere og farlige monstre, lave drager og tage til Efterårsgalla med magiske muffins.

Fælles for aktiviteterne på Magiskolen i efterårsferien er, at biblioteket folder litteraturen ud på forskellige måder, hvor man både kan få lov til at fordybe sig i kreativitet, være aktiv og bruge sin krop, bruge sanser eller bare opleve.

“Vi prøver hvert år på at give en smagsprøve på fantasy-genren og hvad den kan afføde af aktiviteter og interesser. Vi vil helst have aktiviteter, så man kan komme igen år efter år og stadig opleve noget nyt. Vi kommer dog ikke udenom, at Magiskolen altid må starte med en tryllestavsworkshop – så man er godt klædt på til at træde ind i fantasy’ens verden,” fortæller litteraturformidler Sara Ludvigsen.

Det er gratis at deltage til alle aktiviteterne, men husk at booke billetter på forhånd. De plejer at gå som varmt brød om søndagen hos bageren og blive hurtigt udsolgte.

Dog er der i modsætning til de tidligere år skruet fuldt op for kapaciteten, så 350 børn kan få glæde af Magiskolen i løbet af de fem dage, som arrangementet varer.

Billetter til ugen kan bookes fra mandag (d. 10. oktober) klokken 10 på biblioteker eller på rdb.dk

Børn under 7 år skal være i følgeskab med en voksen

Mandag d. 17. oktober kl. 10-12

Besværgelser

Vælg mellem alverdens magiske træsorter og lav din helt egen tryllestav. Du kan også lære besværgelser til en magisk duel mod de andre elever på Magiskolen.

Tirsdag d. 18. oktober kl. 10

Filmen Vildheks i Viften

Tag med Magiskolen i den magiske biograf i Viften. Vi skal se filmen ’Vildheks’, hvor 12-årige Clara opdager nye magiske evner.

Onsdag d. 19. oktober kl. 10-12

Kamp-arena

Det er altid sjovt at slås, når det ikke er farligt! Nu kan du få tips og tricks af erfarne krigere og mulighed for at kæmpe mod farlige monstre.

Torsdag d. 20. oktober kl. 10-11.30 og kl. 12-13.30

Dragen og skattekisten

Kom med til åbent kreaværksted, hvor vi skal lave drager af genbrugsmaterialer. Vi finder inspiration i billeder af drager og slipper fantasien løs.

Fredag d. 21. oktober kl. 10-12

Efterårsgalla med magiske muffins

Puds danseskoene og tag med til en magisk eftermiddag, hvor du kan dekorere dine egne magiske muffins, spille spil og deltage i sjove konkurrencer