- Det er forkert at tvinge piger til at tage tørklædet af

Høje-Taastrup: Kære Claus Bøh Svenningsen. For nogen er det en frihed at bære tørklæde.

“Tørklædet er et symbol på dominans og undertrykkelse”, skriver Claus Bøgh Svenningsen fra Nye Borgerlige i et debatindlæg, der blev bragt på SN.dk den 04.09.2022.

Hvorfor kan man ikke være fri, når man bærer tørklæde? Hvorfor viser det automatisk, at man er undertrykt? For mig er frihed netop, at du har mulighed for at tage det på, som du gerne vil.

Jeg mener, at det er et snævert synspunkt at der udelukkende er en måde at være frigjort på. Bestemmer du, Claus Bøgh Svenningsen, hvad frihed er? For nogen er frihed at bære tørklæde, for andre er frihed at bære crop-top. Begge dele er legitime. Det er en indskrænkelse af pigernes personlige frihed, hvis staten fratager dem muligheden for at gå med tørklæde.

Jeg mener, at det er lige så forkert at tvinge piger til at tage deres tørklæde af, som det er at tvinge piger til at tage det på. Alle skal have ret til at gå med det, som de har lyst til, uden at staten blander sig. Punktum.

Jeg synes samtidig, at det er underligt, at vi overhovedet diskuterer det her så meget, når der ikke er lavet opgørelser over, hvor mange piger i Danmark, der går med tørklæde, eller hvor mange, der føler sig presset til at tage det på. Det føles symbolpolitisk.

Men hvis der er piger i vores land, der føler sig presset til at tage tørklæde på, så skal vi naturligvis hjælpe dem. Men hvordan hjælper vi dem egentlig bedst? Jeg mener, at vi skal have fat i kernen af problemet. Man løser nemlig ikke et problem ved at fjerne dets symptom. Vi skal komme den sociale kontrol til livs, og det gør vi ikke med et forbud. Vi hjælper pigerne ved at fortsætte det store stykke arbejde, der allerede sker ude på de danske skoler. I dag er det op til den enkelte skoles ledere, lærere eller pædagoger at gribe ind, hvis en pige møder i skole iført tørklæde, og der ligger social kontrol bag.

Professionelle i skolen tager allerede de svære samtaler med familierne. Skolen er underlagt skærpet underretningspligt, og er samtidig enorm opmærksomme på at holde øje med elevernes trivsel. Den aktuelle tørklædedebat underkender det store arbejde, der allerede bliver lavet i de danske skoler.

Du kan deltage i debatten på Facebook-siden ’Lokalavisen Taastrup’.

Find friske, lokale nyheder hver dag på og deltag i debatter baseret udelukkende på nyheder fra områder, der vedrører dig.

Husk, at du også altid er velkommen til at kontakte redaktionen på vores redaktionsmail taastrup.red@sn.dk, som alle vores journalister tilgår.

Så, hvis der er noget, der går dig på, noget som bør ændres, noget som er helt hen i vejret eller bare noget, du undrer dig over, så del din nysgerrighed med os, og så kigger vi hjertens gerne på det.

Bare kontakt os på ovenstående mail.