Stor interesse for atlanterhavskrydserne

Flæskestegsklubben er en loge som Viking-roeren Kasper Andersen har være medlem af i rigtig mange år.

Den har sponsoreret Row for Change med 5.000 kroner, og derfor står der Flæskestegsklubben på siden af den ét ton tunge oceangående båd, som han og Simon Svendsen 12. december 2022 klokken 12 dansk tid ror ud på Atlanterhavet fra den spanske ferieø La Gomera med kurs mod Amerika.

- Nogen har givet os 50 kroner. Ejner Hessel og Spar Nord Bank har givet langt mere, men alle vores sponsorer kommer med på siden af båden. Spar Nord har hjulpet os med at købe båden og udstyre den. Det er en meget stor del af vores projekt, siger Kasper Andersen.

- Det er et godt formål. Vi syntes, det er spændende. Vi støtter mange idrætsforeninger og sociale formål. Det her er specielt, og vi syntes, at de fortjente en stor opbakning, siger Kent Fischer, der er privatkundechef i Spar Nord Næstved.

- Vi gør det, fordi vi kan

Roturen er mere end 5.000 kilometer lang, og det vil tage 40 til 50 dage for de to unge mænd fra Faxe og Faxe Ladeplads at gennemføre den med fuldt fokus døgnet rundt. Der vil maksimalt være mulighed for at sove en time og tre kvarter ad gangen.

- Vi gør det, fordi vi kan. Fordi Atlanterhavet er der, og fordi det er en kæmpe mental udfordring. Samtidig vil vi bruge vore platform til at gøre noget for andre sammen med Pause Huset og CoolUnite, der er en velgørende fond, siger Simon Svendsen, da han sammen med sin søn står og deler smagsprøver ud fra en af de 416 poser frysetørret mad, som han og Kasper Andersen skal indtage undervejs.

Det svarer til 750.000 kalorier i alt. Men de medbringer mad til yderligere 10 dage, hvis vejret og strabadserne skulle overrumple dem. Der er nemlig ingen mulighed for at få nye forsyninger tilført udefra.

En gang om ugen vil alle kunne følge med på Facebook og se den video, som roerne sender hjem til deres familier.

- Den skal vise både de rolige dage og de storme, som vi risikerer at skulle igennem. Der er også en risiko for, at vi kan blive ramt af en sværdfisk, så vi skal dykke ned under båden og lappe den med hurtigtørrende lim. Der kan ske meget, men søsygen kan blive vores største udfordring. Det vil vise sig i den første uge på havet, siger Simon Svendsen, der kommer til at leve meget tæt sammen med Kasper Andersen, når der er vinket farvel på kajen i San Sebastián.