Forsikringsbrøler i Ajax koster topjob i DIF og Team Danmark

Daniel Svensson skal alligevel ikke være ny kommerciel direktør i Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

Den tidligere professionelle håndboldspiller Daniel Svensson skal alligevel ikke være ny kommerciel direktør i Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

Han skulle ellers være tiltrådt i stillingen på torsdag, men tirsdag eftermiddag meddeler DIF og Team Danmark i en fælles pressemeddelelse, at Svensson alligevel ikke starter i jobbet.

Det skyldes en kedelig sag fra Svenssons foregående job som direktør i den konkurstruede håndboldklub Ajax København.

For ud over klubbens vaklende økonomi var Svensson som direktør også ansvarlig for, at klubben ikke havde tegnet de nødvendige forsikringer til klubbens spillere.

Mediedækningen af Svenssons brøler spænder ben for hans nye job. Sådan lyder det fra Niels Nygaard, der er bestyrelsesformand i DIF & Team Danmark Kommerciel.

- Det er en rigtig ærgerlig og beklagelig situation - både for Daniel og for os. Daniel gjorde et rigtig positivt indtryk under ansættelsesforløbet, men de verserende pressesager kan efter vores vurdering være en hindring i forhold til at kunne åbne døre til potentielle partnere, siger Niels Nygaard.

Daniel Svensson ærgrer sig, men har også forståelse for beslutningen.

- Det er det helt rigtige for begge parter at trække stikket på samarbejdet. Jeg har selv været en del af idrætten gennem mange år og vil på ingen måde risikere, at den igangværende mediefokus sætter foden på bremsen på det vigtige arbejde, som foregår i DIF og Team Danmark Kommerciel.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg kunne løfte rollen med at indgå partnerskaber til glæde og gavn for dansk idræt, men den negative mediedækning gør, at det er bedst at slutte her, siger han.

/ritzau/