Feriejobs til flere unge

Det er langt fra alle børn og unge, som kommer ud og rejser i sommerferien. FRAK (Fritidsakademiet), som skaber fritidsjob for unge i København, får med årets budget mulighed for at udvide deres koncept med jobcamps i ferierne for endnu flere unge, som ikke har ferieplaner uden for byen.

Formålet med jobcamps er, at de unge både får arbejdserfaringer, noget på CV’et og penge på lommen. Samtidig gør de noget godt lokalt, da en jobcamp for eksempel kan resultere i en forskønnelse af et slidt byrum i deres kvarter.

- Vi ved, at det at have et fritidsjob er vigtigt i forhold til at give unge positive erfaringer med det at have et arbejde og være en del af et arbejdsfællesskab. Det er værdifulde erfaringer. Derfor er jeg utrolig glad for, at FRAK nu har mulighed for at udvide deres vigtige indsats til flere unge, siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen.

Der er nu mulighed for at lave syv jobcamps for i alt 120 unge i alderen 13-15 år. Projektet dækker bydelene Nørrebro, Nordvest, Tingbjerg og Amager.

Initiativet er et samarbejde mellem Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen og Socialforvaltningen.

FRAK modtager 600.000 kroner om året til og med 2026.