Et nyt stykke skov plantet i blæsende vind

- Jeg må sige, at skoven har fået medvind fra start, sagde transportminister Trine Bramsen (S), da hun fik ordet i en vind, der truede med at blæse alle de fremmødte væk.

Mødestedet var Kirkebakken i Kastrup, og deltagerne med følge denne torsdag var foruden ministeren Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S), DSB’s direktør Flemming Jensen og formand for Klimaskovfonden Kirsten Brosbøl.

Anledningen var plantningen af fem spæde træer, som skal være starten på et stykke skov, der dækker knap tre hektar. Kommunen lægger jord til, menes DSB giver en skærv til Klimaskovfonden hver gang, selskabet sælger en erhvervsrejse.

Pengene går til Klimaskovfonden, der med et enigt folketing i ryggen skal udbrede skov i Danmark.

Ikke aflad

Det var da også en glad formand for fonden, der kunne konstatere, at dette er den første partnerskabsaftale.

Også DSB’s direktør så glad ud, da han skulle forklare, hvorfor DSB går ind i sådan et projekt.

- Det er ikke, fordi vi vil købe aflad. Vi vil gerne sikre, at fremtiden bliver med mere skov. Og vi vil gerne medvirke til, at virksomheder, som gerne vil være en del af den grønne omstilling, kan bidrage ved at bruge den kollektive trafik, sagde han.

Om DSB’s egen grønne omstilling sagde han:

- I 2025 får vi nye eltog, som skal erstatte de gamle diesellokomotiver. Det bedste, vi kan gøre for klimaet, er at få flest muligt over i togene, mente han.

Borgermøde

Mikael Smed takkede DSB og Klimaskovfonden og fremhævede, at de viser, hvordan man kan samarbejde med virksomheder. Og han lovede, at arealets roer vil få lov at gro videre til de skal tages op. Først derefter vil skoven for alvor blive plantet.

Han fortalte også, at der har været et borgermøde, så de nærmeste naboer kunne blive taget med på råd.

Det bekræfter naturmedarbejder Rasmus Scharling, som kan fortælle, at naboerne gerne fortsat vil kunne se solnedgangen.

- Derfor planter vi høje træer i stykket tættest på jernbanen, mens der bliver buske i stykket tættere på Kirkebakken, siger han.

Der vil blive plantet eg, lind, avnbøg og fuglekirsebær.

Foto: Claus Vilhelmsen
Foto: Claus Vilhelmsen
Foto: Claus Vilhelmsen