Elbiler parkerer tidsløst i tre-timers zoner

Den 1. oktober bliver elbiler fritaget for de kommunale tretimers tidsbegrænsede parkeringszoner Foto: Claus Torp

Fra den 1. oktober sker en lille, men – for elbilister – meget brugbar justering af bekendtgørelsen om standsning og parkering i Københavns Kommune. Fremover er elbiler nemlig fritaget for de kommunale tretimers tidsbegrænsede parkeringszoner, fortæller Københavns Kommunes Teknik- og miljøforvaltning.

For fossilbiler gælder det stadig, at man kan parkere op til tre timer i tidsrummet kl. 08-19 på hverdage. Weekender og helligdage er uden begrænsning. Fælles for alle køretøjerne gælder, at det i de tidsbegrænsede zoner er gratis at parkere.

Ændringen kommer på baggrund af vedtagelsen af Handlingsplan for ladeinfrastuktur i juni. Her var fritagelsen af elbiler et af 17 initiativer, der skal gøre det attraktivt at vælge en elbil frem for en benzin- eller dieselbil. Og nu bliver det altså fra lørdag muligt for bilister i elbiler at undlade at skænke p-skiven en tanke, når bilen sættes i en tretimers parkeringszone.

I øjeblikket er der syv tretimers parkeringszoner i byen, og der er sat penge af til udrulningen af 15 nye tidsbegrænsede p-zoner.

De nuværende zoner er:

- Grønjord

- Hellerup Station

- Vanløse Station

- Lergravsparken

- Nordvest

- Valby Syd

- Havnestad

gg