Lokal badminton går direkte efter Final Four og medaljer

BADMINTON: En ny spændende sæson er netop gået i gang på den danske badmintonscene.

Og det er en ganske hård start, som TSS - Team Skælskør Slagelse - er løbet ind i. Tre ud af de fire første modstandere i ligaturneringen er hold, der er favoritter til at komme i Final Four i foråret 2023.

Det slog såvel TSS-cheftræner Steen S. Pedersen og TSS-formand Michael Stage fast ved et samlende arrangement i Skælskør Badminton Center forud for sæsonens allerførste holdmatch forleden - den mod nyoprykkede KMB 2010.

- Vi vil have medaljer!

Jo, Skælskør-Slagelse-holdet - i år en noget ny formation og holdopstilling - har netop Højbjerg, Danmarksmestrene Vendsyssel og den store østdanske rival Skovshoved foran sig i tre ud af de fire første matcher.

- Og vi spiller skam for medaljer, det gør vi da. Samt for at vise noget godt badmintonspil her i Skælskør, noterede Michael Stage overfor sponsorer, venner og presse med mere.

Det gjorde han ved et hyggeligt forarrangement i badmintoncentret, hvor Morten og SuperBrugsen nu er ny leverandør af mad og vin. Harboe Bryggeriet står traditionen tro for andre drikkevarer.

- Tak, mange tak for den støtte, vi får fra flere sider, udtrykte Stage også.

Frejas stygge skade...

Og at have et hold i Danmarks bedste række er bestemt heller ikke billigt eller nemt. Så må vi jo se, hvad topcoach Steen Pedersen får ud af kronerne i år.

I de sidste par sæsoner har kampe og turneringer været ganske præget af corona-restriktioner - og dertil slemme skader til adskillige TSS-spillere.

Som eksempelvis den 22-årige Freja Ravn, der i øjeblikket er fem måneder henne i en yderst krævende 12 måneders genoptræning efter en kompliceret knæ- og korsbåndsskade.

Freja fortalte frisk og frejdigt de mange fremmødte støtter og sponsorer om sit forløb - i øvrigt lidt a la det Marin også har været ude for - hvor “alt nærmest var sprunget i benet”, og det var faktisk hjerteskærende at høre, hvad der fysisk og mentalt kræves i håbet om at komme tilbage til toppen.

Freja fik varmt bifald efter sin fortælling. Om tiden fra den 3. maj, hvor det ulykkelige skete.

Steen P: - Gerne danske

I denne sæsons kampe, berettede Steen P., hjælper Freja med at være hjælpe coach bag nogle af sine TSS-holdkammerater.

- Og jo, jeg vil gerne have danske spillere på vores hold. Jeg foretrækker da danske, hvis vi kan få dem, svarede Steen Pedersen på et spørgsmål fra Ugeavisen.

- Men jeg har kun en vis mængde penge til rådighed, sagde han også med sit kendte glimt i øjet.

Danskerne er virkelig i mindretal i årets TSS-trup, hvor også irsk, hollandsk og bulgarsk blod blander sig.

Skælskør vs. Skovshoved

TSS skal i de næste kampe møde mesterholdet fra Vendsyssel (oppe i det nordjyske den 4. oktober) og så hjemme i Skælskør torsdag den 6. oktober kl. 18.30 Skovshoved.

Et Skovshovedhold, der i år har de tidligere Dianalund-aktører Line og Mads Christophersen med på rollelisten.

- Det er en hård start med tre sådanne modstandere i de fire første opgør. Men vi forsøger at matche dem, for vi sigter mod Final Four. Der skulle vi gerne blive det fjerde hold, påpegede Steen Pedersen.

Public Service - og baby

To ting som et ganske lille kuriosum til TSS-badmintonen:

Man afholder stor offentlig Efterårs-fest i Det Røde Pakhus den 8. oktober fra kl. 19.30 med populære og dansevenlige Poplic Service som aftenens musiknavn.

Alt overskud går ubeskåret til Skælskør Badminton ungdom og Team Skælskørs ligahold.

Og så skal dansk badmintons superstjerne Viktor Axelsen vist være far for anden gang - og det netop her i oktober 2022.