Venstre: Businstitutioner kan ikke stå alene

Greve: Der er brug for at tænke anderledes, så Greve Kommune både kan spare penge og samtidig tilbyde børn mere tid i naturen. Sådan lyder det fra SF’s byrådsmedlem i Greve, Linda Heegaard, som ærgrer sig over, at byrådet har besluttet, at der skal bygges en ny daginstitution ved Greve Borgerhus.

Hun foreslår i stedet, at kommunen køber busser, som kan køre de 150 børn, der efter planen skal være tilknyttet den nye institution, rundt til naturområder i blandt andet Hundigeparken og Hedeland.

Venstres gruppeformand, Marc Genning, kalder det prisværdigt, at SF’eren tænker nyt og anderledes, men det er ikke realistisk at erstatte en fysisk institution med en rullende institutionsløsning.

- Det er et godt forslag i forhold til, at børnene kommer mere ud, og at vi ikke behøver gøre som vi plejer. Når det er sagt, skal man som kommune kunne opfylde nogle praktiske krav, såsom garderobeplads og toiletfaciliteter. Børnene må heller ikke være udenfor hele året. De skal have nogle fysiske rammer, så forældrene har en sikkerhed for, at børnene kan vaske hænder og komme på toilettet, siger Marc Genning.

Det er heller ikke realistisk, at en ny institution kan erstattes af allerede eksisterende spejderhytter og foreningslokaler, fordi der ikke er nok ledige, forklarer han.

- Det er godt, når nye byrådsmedlemmer kommer med frisk energi og et nyt syn på, hvordan man driver kommunen. Man skal bare sørge for, inden man kritiserer andres beslutninger, at man overholder reglerne, siger Marc Genning.